Anton Hrachovský Futbal

Ligová sezóna začala aj so Zámkami: Napriek hrdinskému výkonu na úvod prehra

Novozámockí futbalisti nakoniec predsa len odštartovali sezónu v 3.Lige - Západ. Tím zložený doslova v hodine dvanástej na úvod podľahol favorizovanému Púchovu.

Ilustračný obrázok k článku Ligová sezóna začala aj so Zámkami: Napriek hrdinskému výkonu na úvod prehra
Foto: Anton Hrachovský

Hráči FKM Nové Zámky nastúpili v sobotu 4. augusta na Štadióne Ladislava Gancznera na úvodnú duel ligového ročníka. Pred zhruba 350 divákmi predviedli obetavý výkon, ktorý však nakoniec na zisk bodov nestačil. Súper rozhodol o svojej výhre gólmi v záveroch polčasov.

V prvom zápase obetavý výkon

Výsledok duelu však nebol v sobotu najpodstatnejší. Vzhľadom na nepriaznivú situáciu v klube bolo prvoradé nastúpiť na zápas, resp. odštartovať súťaž v lige.

„Neboli sme spolu ani týždeň, mali sme za sebou len dva tréningy. Mužstvo ešte stále skladáme, no som veľmi pyšný na chalanov, na robotu, ktorú dnes odviedli, ako bojovali, aj napriek kŕčom,“ povedal na margo výkonu v prvom zápase obranca Dávid Petráš, ktorý je zároveň hrajúcim trénerom. „Aj keď sme prehrali, je to pre nás také malé víťazstvo. Ukázali sme novozámockému divákovi, že aj keď bez peňazí, no stále to ide,“ dodal Petráš.

Nie je to tak dávno, keď hrajúci tréner Dávid Petráš behal po novozámockom trávniku ako hráč. Tentoraz odohral zápas v po prvý raz v dvojúlohe. „Je to obrovská výzva. Aj som sa toho obával, či to nebude na mňa veľa. Ale ja sa účím pri týchto chlapcoch, tak ako sa oni učia pri mne. Ak budeme spolu bojovať a pomáhať si, tak aj ja, aj chalani to zvládneme,“ povedal na záver Petráš.

FKM Nové Zámky – MŠK Púchov 0:2 (0:1)

Góly: 45. Pilný, 86. Kosorín

Zostava FKM Nové Zámky:
Nevolný – Petráš, Gašparík, Šimunek, Moravčík, Čoknay (K), Nazarenko, Kosztolányi, Prišťák (76. Kupecký), Belokostolský, Csief (72. Békešský)

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM