Anton Hrachovský Hokej

Lídrom obrany by mal byť aj Rus Kanarsky: Slovenský hokej študoval aj na internete

V Nových Zámkoch bude v sezóne 2017/2018 pôsobiť až štvorica ruských hokejistov. Jedným z ťahúňov tímu by mal byť obranca Pavel Kanarsky.

Ilustračný obrázok k článku Lídrom obrany by mal byť aj Rus Kanarsky: Slovenský hokej študoval aj na internete
Foto: Anton Hrachovský

Skúsený ruský zadák do obrany

Novozámčania si v novej sezóne 2017/2018 veľa sľubujú najmä od ruského zadáka, ktorý bol vo svojom poslednom klube asistentom kapitána. Pavel Kanarsky (na snímke) je kvalitný obranca s bohatými skúsenosťami z KHL. S klubom sa dohodol na jednoročnej zmluve.

S tímom sa po prvý raz stretol na pondelkovom zraze na zimnom štadióne. „V nedeľu som priletel do Budapešti a stade som sa presunul taxíkom sem do Nových Zámkov,“ opísal svoj príchod do Zámkov Pavel Kanarsky.

Pre 35-ročného odchovanca tímu ´Krídla Sovietov Moskva´ pôjde o prvý angažmán mimo Ruska. Skúsenosti s európskym hokejom však už má. „V Európe som bol už veľakrát. Hral som tu proti Slovanu, Rige či Popradu, keď som bol v KHL. Na YouTube som pozeral viacero videí, hrá sa tu dosť kombinačne s veľa prihrávkami, nie je to len o korčuľovaní a streľbe,“

Sledoval videá na YouTube

S Kanarskym budú pôsobiť i ďalší traja ruskí hráči – útočníci Stanislav Kučkin, Arťom Dubinin a Anatolij Rayenko. Sám skúsený obranca si skladbu tímu pochvaľuje. „Na internete som si toho o hráčoch dosť prečítal, vyzerá to byť na dobrý tím. Manažment chce vyhrávať zápasy. Aj v základnej časti a následne i v play off,“ povedal rodák z Moskvy.

Popri množstve mladých hráčov, z ktorých niektorí už podpísali kontrakt a niektorí oň ešte len zabojujú, sa v kádri nachádzajú i skúsení korčuliari. „Myslím, že sa tu vytvorí dobrý tím, keďže veľa hráčov má okolo 30 rokov, takže už majú nejaké skúsenosti.“

Kanarsky doteraz pôsobil, podobne ako ďalší dvaja Rusi v tíme – Kučkin a Dubinin, iba v Rusku a uplynulú sezónu odohral za klub Dizel Penza vo Vyššej lige. Na konte má aj 175 zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) za Čerepovec a Novokuzneck, v ktorých získal 24 kanadských bodov (6+18). Čo považuje za svoje najväčšie hokejové prednosti? „Myslím, že je to dobrá pozičná hra, či už v situáciách 4 na 5 alebo 5 na 4 a dobré prihrávky,“ opísal svoje hokejové kvality ruský obranca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM