Anton Hrachovský Kultúra

Letecký deň v Nových Zámkoch: Výborný zážitok aj napriek vrtochom počasia, VIDEO

Cez víkend si Novozámčania užili parádne letecké predstavenia. Nechýbal majster sveta v leteckej akrobacii ani machri z Flying Bulls Aerobatic Team. Pozrite si video z podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Letecký deň v Nových Zámkoch: Výborný zážitok aj napriek vrtochom počasia, VIDEO
Zdroj: TASR

Sobota 23. júna patrila v Nových Zámkoch letectvu. Po ročnej prestávke sa totiž konal Letecký deň a jeho návštevníci si prišli na množstvo zážitkov. Kým doobedie patrilo výhliadkovým letom, poobedný program patril letovým ukážkam. Tým síce počasie sprvoti veľmi neprialo, neskôr sa však umúdrilo a na nebi nad Novými Zámkami sa predviedlo množstvo profíkov.

Letecký deň 2018

Návštevníci si mohli vychutnať prelet nadzvukových stíhačiek MIG29, letové ukážky lietadiel Jak 52 a L 29 Delfín, nového lietadla slovenskej armády SPARTAN C-27 J ale i spoločné a sólo ukážky vírnikov a vrtuľníka BELL 206.

Organizátori pripravili aj letové ukážky vládneho špeciálu, letky ministerstva vnútra a výsadok špeciálnych jednotiek Ministerstva vnútra. Špecialitou bola letová ukážka najmenšieho dvojmotorového lietadla na svete CRI-CRI, vystúpenie českej akrobatickej letky Flying Bulls Aerobatic Team ale i predstavenie maďarského majstra sveta v leteckej akrobacii Zoltána Veresa.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM