Anton Hrachovský Rôzne

Letecký deň v Nových Zámkoch priniesol výbornú show: Predviedol sa i majster sveta, FOTO+VIDEO

Letecký deň v Nových Zámkoch priniesol opäť výbornú show. Okrem bohatého programu si návštevníci mohli vychutnať i úžasné letecké vystúpenie majstra sveta Zoltána Veresa.

Ilustračný obrázok k článku Letecký deň v Nových Zámkoch priniesol výbornú show: Predviedol sa i majster sveta, FOTO+VIDEO
Foto: Anton Hrachovský

Letecký deň sa tento rok v Nových Zámkoch konal pod záštitou predsedu vlády SR Róberta Fica, podpredsedu NR SR Andreja Hrnčiara a novozámockého poslanca Martina Starzyka. Podujatie na Starzykove pozvanie navštívil i minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely.

Bohatý a zaujímavý program

Návštevníci si mohli vychutnať letové ukážky vírnikov, vrtuľníka BELL 206 či prelety lietadla JAK 52 a stíhačiek MIG 29. Na scénu sa dostal i populárny Delfín a samozrejme i majster sveta v leteckej akrobacii Zoltán Veres. Držiteľ niekoľkých desiatok leteckých licencií predviedol fantastické vystúpenie, ktoré zakončil obrovským srdcom nad hlavami divákov.

Milovníci adrenalínu si mohli vyskúšať tiež výhliadkové lety. Na záver podujatia sa predstavil aj košický Retro Sky Team, ktorý ponúkol úchvatnú simuláciu vzdušných súbojov s dobovou hudbou a zvukovými efektami na pozadí.

„S organizáciou Leteckého dňa sme spokojní, bolo to dobré. Síce prišlo trošku menej ľudí, ale sú prázdniny,“ zhodnotil priebeh Leteckého dňa 2016 hlavný organizátor Róbert Bartoš.

S jediným predstaviteľom mesta

Tohtoročný ročník leteckého dňa v Nových Zámkoch bol organizovaný bez pomoci Mesta Nové Zámky. Dôkazom nezáujmu bola aj neúčasť iných predstaviteľov mes­ta.

„O to viac si cením pomoc sponzorov a aktívnych učastníkov Leteckého dňa, ktorí neváhali prísť a podporiť túto akciu. Veľká vďaka patrí hlavnému organizátorovi, bez ktorého by nikdy toto podujatie nebolo a preto chcem za všetkých Novozámčanov poďakovať pánovi Róbertovi Bartošovi. Som nadšený, že táto novozámocká akcia nezostala bez povšimnutia aj na úrade vlády a konala sa pod záštitou predsedu vlády pána Róberta Fica, ktorý s radosťou prijal záštitu, podpredsedu parlamentu pána Andreja Hrnčiara a pre mňa bolo cťou stáť so záštitou po ich boku,“ zhodnotil novozámocký mestský poslanec Martin Starzyk.

Starzyk neskrýval radosť z návštevy ministra Romana Brecelyho, ktorý prijal jeho pozvanie. „Z jeho úst bola počuť chvála a veľká spokojnosť s organizáciou a návštevnosťou Leteckého dňa. Letecký deň v Nových Zámkoch sa stal už tradíciou, na ktorý všetci radi spomínajú. Pri takýchto akciách, o ktorých sa s nadšením rozpráva aj v zahraničí, ovplývam spokojnosťou a hrdosťou na to, že som Novozámčan. Za seba, pána Róberta Bartoša a určite viacerých hrdých Novozámčanov môžem povedať, že sa vždy vynasnažíme reprezentovať naše mesto v čo najlepšom svetle a vždy sa budeme snažiť nášmu mestu čo najlepšie pomáhať,“ vyjadril sa na margo organizácie Martin Starzyk.

Letecký deň v Nových Zámkoch 2016
1
Galéria
Letecký deň v Nových Zámkoch 2016
26
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM