Anton Hrachovský Futbal

Lepšie podmienky na šport: Štúrovskí futbalisti sa tešia z nového zázemia, FOTO

Futbalisti Štúrova dostali do užívania vynovené šatne a sprchy. Klub využil aj možnosť dotácie od národného zväzu.

Ilustračný obrázok k článku Lepšie podmienky na šport: Štúrovskí futbalisti sa tešia z nového zázemia, FOTO
14
Galéria
Zdroj: MŠO Štúrovo

Členovia štúrovského futbalového klubu sa môžu tešiť z nového moderného zázemia. Hráči A-tímu i dorastenci majú k dispozícii vynovené šatne a sprchy. Postaralo sa o to vedenie klubu v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom, miestnou radnicou a súkromným investorom.

Štúrovčania s novým zázemím

MŠO Štúrovo podalo žiadosť na výzvu o finančný príspevok v rámci Projektu podpory rekonštrukcie futbalovej infraštruktúry. Slovenský futbalový zväz mu nakoniec pridelil dotáciu 10-tisíc eur.

O zvyšné financie sa postaral z časti súkromný investor a časť peňazí dodalo mesto. „Z dotácie sa obnovili šatne a sprchy pre A tím a pre dorastenecké mužstvá. Obnovili sme aj toalety. Ďalšie tri šatne a sprchy sme obnovili ešte v roku 2016. Rekonštrukcia a modernizácia bola potrebná vzhľadom na to, že Dom športovcov bol postavený v roku 1980 a odvtedy neboli realizované žiadne úpravy v priestoroch budovy,“ vysvetlil riaditeľ MŠO Štúrovo, Zoltán Tóth.

Obnova trávnika

Revitalizáciou prešiel aj futbalový trávnik pred bránkami. „Ide o pravidelnú starostlivosť o hlavné ihrisko. Väčšia rehabilitácia trávnika bola vykonaná v roku 2017 profesionálnou firmou. Na vedľajšom tréningovom ihrisku sa vlani vybudovalo umelé osvetlenie na tréningy a zápasy vo večerných hodinách a v zimnom období. Tento rok sme začali aj s obnovou krytého futbalového hľadiska,“ objasnil riaditeľ športového oddielu.

Ambíciou je záchrana a následná konsolidácia

MŠO Štúrovo sa okrem futbalového oddielu stará o ďalších päť športov v meste. Okrem populárnej hádzanej ide ešte o tenis, stolný tenis, box a vzpieranie.

Z hľadiska futbalu sa organizácia po športovej stránke zameriava na výchovu mládeže. Funguje tu osem mládežníckych tímov, štyri prípravky, dve žiacke mužstvá v 2. lige a dve dorastenecké mužstvá, ktoré v roku 2015 bývalé vedenie odhlásilo zo súťaže. Po dvoch rokoch a dvoch postupoch sú späť v 3. lige. „Do A-tímu pod vedením T. Bábskeho a G. Baranyaiho sa vrátili odchovanci štúrovského futbalu ako Tóth, Molnár či Varga. V súťažnom ročníku 2016/17 skončili na treťom mieste, keď nám postup ušiel v poslednom kole,“ pokračuje Zoltán Tóth.

Seniori Štúrova hrávajú 4. ligu, kde sú po jesennej časti ligy na poslednom mieste s trojbodovou stratou na OŠK Svätý Peter. „Momentálne je cieľom záchrana v lige a ciele do budúcna zostávajú stále len tie najvyššie,“ uzavrel prvý muž MŠO Štúrovo.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Futbalový klub v Štúrove sa môže popýšiť novým zázemím
14
Galéria
Zdroj: MŠO Štúrovo
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM