Viktória Botošová Rôzne

Láska nepozná hranice, platí to aj pre Zámky: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!

V našom meste boli v roku 2015 zaznamenané aj sobáše s cudzincami, ktorí tak práve v Nových Zámkoch zažili svoj veľký deň D. Pochádzali z blízkych, ale aj vzdialených krajín..

Ilustračný obrázok k článku Láska nepozná hranice, platí to aj pre Zámky: Aj takíto zaľúbenci mali svadbu v našom meste!
Zdroj: TASR

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Vlani prežili svoj deň D v Nových Zámkoch viaceré zamilované páry a stovky ľudí spečatili svoju lásku. „V roku 2015 bolo v Nových Zámkoch uzavretých 186 sobášov, z toho 75 cirkevných a civilných 111,“ uviedla Monika Strapecová, Odbor organizačný, Referát vnútorných vecí a matrika.

Zaujímavosťou je, že v roku 2015, okrem Slovákov, uzavrelo manželstvo v Nových Zámkov aj niekoľko cudzincov. Tí pochádzali z blízkych, ale aj vzdialených krajín.

„V roku 2015 bolo uzatvorených 10 sobášov s cudzincami. Boli to osoby z krajín Alžírsko, Rakúsko, Poľsko (2×), Česká republika (2×),Taliansko, Ukrajina, Holandsko a Maďarsko,“ uviedla Monika Strapecová, Odbor organizačný, Referát vnútorných vecí a matrika.

Pre porovnanie sme boli zvedaví aj na predchádzajúci rok. V roku 2014 bolo s cudzincami uzatvorených 11 sobášov. „V minulom roku išlo o sobáše s osobami z krajín Vietnam, Bosna a Hercegovina, Maďarsko (2×), Česká republika (2×), Poľsko, Portugalsko, Ukrajina a Rakúsko (2×)," dodala.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM