Anton Hrachovský Správy

Kúsok od Zámkov chcú nalákať investorov: Pribudnú nové pracovné príležitosti

V neďalekej obci sa pracuje na oživení priemyslu. Výsledkom by mali byť stovky nových pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Kúsok od Zámkov chcú nalákať investorov: Pribudnú nové pracovné príležitosti
Zdroj: TASR

Vedenie obce Nesvady (okres Komárno) má v pláne rozšíriť priemyselný areál v katastrálnom území obce. Investície na vybudovanie technickej a dopravnej infraštruktúry na rozšírenom území priemyselného areálu by mali dosiahnuť 1,27 milióna eur. Priestory pre výstavbu a prevádzku objektov a plôch pre priemyselnú prvovýrobu, druhovýrobu, služby, obchod a skladovanie by mali byť pripravené v polovici roka 2017.

"Vybudovanie technickej infraštruktúry pre priemyselný areál prinesie nové pracovné príležitosti v regióne a vytvorí podmienky pre vstup nových investorov do obce,“ odôvodnil pripravované rozšírenie priemyselného parku starosta obce Jozef Haris.

Ako sa ďalej starosta nechal počuť, postupným etablovaním nových investorov by malo dôjsť k oživeniu a rozšíreniu priemyselnej výroby, čo by mohlo mať za následok vytvorenie zhruba 400 priamych pracovných príležitostí. Navrhovaná výstavba je v súlade so schválenou územnoplánovacou dokumentáciou obce Nesvady, územie je v rámci funkčného využívania a rozvojových koncepcií obce pripravené pre priemyselný park.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM