Anton Hrachovský Kultúra

Kto vyrába to najlepšie víno? Jeho milovníci sa zídu na súťaži v Tvrdošovciach

V obci novozámockého okresu sa zídu milovníci nápoja bohov. Konať sa bude súťaž o najlepšie víno a obecný úrad chystá aj ďalšiu akciu.

Ilustračný obrázok k článku Kto vyrába to najlepšie víno? Jeho milovníci sa zídu na súťaži v Tvrdošovciach
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Medzi najobľúbenejšie nápoje ľudstva patrí od nepamäti aj víno, nazývané aj nápoj bohov. Inak tomu nie je ani v našich končinách, veď víno sa na juhu Slovenska vyrába už roky. Obec Tvrdošovce v okrese Nové Zámky sa tak rozhodla naplánovať na apríl 2018 súťaž o najlepšie víno.

Súťaž o najlepšie víno

Zaujímavé podujatie si určite nájde svojich fanúšikov. Či už chcete zvýšiť svoju odbornú úroveň o víne alebo porovnať to svoje s vínami vyrobenými záhradkármi, malými vinármi, či profesionálnymi vinárskymi spoločnosťami. Alebo len tak, pozdvihnúť kultúru pitia tohto obľúbeného nápoja. Súťaž má byť zároveň spojená s ochutnávkou tohto kráľovského moku.

Záujemcovia, ktorí by radi prihlásili svoje víno, by sa mali poponáhľať. Prihlášky sa totiž berú len do 28. februára 2018. Prihlásiť sa treba osobne na miestnom Obecnom úrade u Csilly Rybárovej, prípadne Kataríny Ruzsik.

Ochutnávka s prednáškou

Samotná súťaž nie je úplne všetko, čo má obec v zálohe. Na jar 2018 plánuje zorganizovať ochutnávku vína s večerou a prednáškou jedného z vinárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM