Viktória Botošová Samospráva

Kritizovaná zámocká križovatka: Po rokoch čakania sa ľady konečne pohli + FOTO

Neprehľadná križovatka spájajúca ulice P.Blahu a Michalská bašta verzus strácajúce sa prechody pre chodcov. Niečo sa tu však tento týždeň zmenilo.. Všimli ste si?

Ilustračný obrázok k článku Kritizovaná zámocká križovatka: Po rokoch čakania sa ľady konečne pohli + FOTO
Foto: Viktória Botošová

O „križovatke smrti“ na ulici P. Blahu a Michalská bašta sme vás informovali prednedávnom, v článku – Novozámčania už s touto križovatkou strácajú trpezlivosť: Majú jasný odkaz pre kompetentých.

Od vtedy však uplynul nejaký čas a niečo sa tu zmenilo. Na križovatke pribudli štyri zebry. O nových prechodoch pre chodcov, nás informovala poslankyňa mestského zastupiteľstva Anna Rošková, ktorá sa tiež pustila do tejto križovatky na poslednom zasadnutí poslancov.

„O vyznačenom priechode viem. Či sa to podarilo vďaka mne, medializácii alebo či si kompetentní uvedomili, že s bezpečnosťou občanov sa neradno zahrávať, neviem. Je však pravdou, že som sa snažila vzniknutú situáciu čo najrýchlejšie vyriešiť,“ hovorí Rošková.

Priebeh maľovania bol mierne komplikovaný

Keďže ide o skutočne frekventovaný úsek, muselo sa k nemu tak aj patrične pristupovať. „Kontaktovala som zodpovedných pracovníkov. Keďže je to veľmi komplikovaná a frekventovaná križovatka, priechod sa vyznačil v noci 28.októbra, asi o 3 hodine,“ informovala.

Radosť zo zreteľne viditeľného prechodu majú viacerí Novozámčania. „Som tomu veľmi rada, veď bezpečnosť občanov je prvoradá a teší ma, že sme vzniknutú situáciu priviedli do úspešného konca,“ povedala poslankyňa. Nadšená bola aj pani Jarmila, aj keď stále bude obozretná. „Nový prechod priam svieti a je dostatočne viditeľný, len či ho budú aj motoristi adekvátne rešpektovať,“ hovorí. Študentka Petra si bude tiež radšej dávať pozor. „Osobne radšej počkám, kým mi vodič prechádzajúceho auta dá prednosť, nechcem riskovať,“ povedala Petra.

Kto bol teda hnacím motorom, ostáva otázne. Možno sme sa k dielu pričinili viacerí, či už poslankyňa, naše spravodajstvo, predvolebná aktivita, alebo vy – občania nášho mesta. Podstata je však inde. „Výsledok je dôležitý,“ dodala poslankyňa Rošková.

Križovatka P.Blahu - Michalská bašta po úprave
12
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM