Aktualizované Anton Hrachovský Samospráva

Koronavírus: Radnica v Zámkoch prijala bezpečnostné opatrenia, varovanie vydal aj úrad práce

Na hrozbu šírenia koronavírusu zareagovalo aj vedenie mesta. Spoločenské podujatia sa dočasne odkladajú. Varovanie vydal aj úrad práce.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Radnica v Zámkoch prijala bezpečnostné opatrenia, varovanie vydal aj úrad práce
11
Galéria
Zdroj: TASR

V súvislosti s hrozbou šíriaceho sa koronavírusu pristúpilo k bezpečnostným opatreniam aj mesto Nové Zámky. Týkajú sa hlavne spoločenských podujatí organizovaných radnicou.

Spoločenské podujatia sa odkladajú

„V súvislosti s opatreniami a odporúčaniami krízového štábu mesta Nové Zámky zo dňa 10.3.2020 sú všetky kultúrne a spoločenské podujatia organizované mestom Nové Zámky, na území mesta zrušené do 31.marca 2020,“ informovala radnica v utorok 10. marca.

Obmedzenia majú trvať od 10. marca do 31. marca 2020.

Ako ďalej mestský úrad informuje, toto opatrenie sa môže meniť podľa aktuálneho vývinu situácie. „Plánované podujatia budú podľa možnosti presunuté na iný termín. V prípade vopred zakúpených vstupeniek na jednotlivé podujatia sa, prosím, informujte u predajcu,“ dodáva radnica.

Zatvorená je aj plaváreň a knižnica

O bezpečnostných opatreniach informuje aj mestská príspevková organizácia Novovital. „Od 11.3. do 23.3.2020 budú všetky športové (vrátane tréningov) a kultúrno-spoločenské podujatia v priestoroch spravovanými spoločnosťou Novovital zrušené. Mestská plaváreň bude zatvorená od 10.3. 2020 do odvolania,“ varuje vedenie Novovitalu na sociálnej sieti.

Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu pristúpila k opatreniam aj Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch. Od utoroka 10. marca je zavretá a v rámci opatrení nebude posielať upomienky za oneskorené vrátenie vypožičaných kníh.

Krízový režim na úrade práce

Varovanie vydal aj Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

„Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Nové Zámky oznamuje všetkým občanom, že odo dňa 10.03.2020 až do odvolania bude vybavovať stránky v tzv. krízovom režime. Z dôvodu predchádzania šírenia koronavírusu, resp. spomalenia jeho postupu v čo najväčšej miere, žiadame občanov, aby dôkladne zvážili osobnú návštevu úradu a na komunikáciu využívali e-mailové a telefonické kontakty zverejnené na stránke www.upsvr.gov.sk/nz,“ varuje úrad práce v Nových Zámkoch.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM