Anton Hrachovský Futbal

Kopali mladí i tí skorej narodení: Kolárovskú penaltu znova ovládol domáci borec

V rámci jarmoku v Kolárove sa konala aj súťaž v kopaní pokutových kopov. Spomedzi takmer šesť desiatok súťažiacich sa radoval domáci mladík.

Ilustračný obrázok k článku Kopali mladí i tí skorej narodení: Kolárovskú penaltu znova ovládol domáci borec
Foto: Arpád Balogh

Víkend v Kolárove patril všetkým zábavychtivým návštevníkom tohto obľúbeného podujatia, navyše spätého s hodami. Skutočne pestrá paleta aktivít zahŕňala aj niekoľko športových zážitkov, medzi nimi súťaž v kopaní pokutových kopov. Kolárovská penalta napísala už svoj 13. ročník.

Takmer 60 súťažiacich v Kolárove

Štvorhodinovú drámu nakoniec vyhral a titul medzi strelcami obhájil vlaňajší víťaz Richard Both (na fotke v strede), dorastenec FK Kolárovo. „Kopal ako profík. Takmer vôbec nechyboval a ukázal aj ´panenku´. Brankári ho nevedeli prečítať a to má len 19 rokov,“ povedal Arpád Balogh, organizátor súťaže.

Na druhom mieste sa umiestnil Kolárovčan Richard Sladký (na fotke vľavo), ktorý tiež hráva za Čiernu vodu. Bronzový stupienok sa ušiel trénerovi kolárovského dorastu Csaba Sztrecsko (na fotke vpravo), medzi ktorého zverencov patrí aj víťaz Richard Both.

Celkovo 57 súťažiacich si to rozdalo o titul najlepšieho exekútora pokutových kopov. Podujatie prilákalo ľudí všetkých vekových kategórií, o čom svedčí aj účasť 10-ročného Kolárovčana Rolanda Ollého. Naopak, najstarším účastníkom bol 57-ročný Jozef Szabó, ešte stále aktívny hráč v drese Bodzianskych Lúk.

Zabrániť sa im v skórovaní snažila trojica brankárov. Po prvý raz sa v nej objavil Tomáš Branický, ktorý s 35 úspešnými zákrokmi jasne ovládol miesto medzi tromi žrďami. Na druhom mieste skončil s 26 zákrokmi brankár Chotínu Jozef Szi a trojicu gólmanov doplnil s 23 zneškodnenými penaltami Krisztián Keszeli z okresnej súťaže, kde pôsobí v tíme Čiernej vody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM