Hokej

Klub už nepočíta s fínskym útočníkom: Zamieril k ligovému konkurentovi

Novozámocký hokejový klub informoval o ďalšej zmene v zostave. Tím opúšťa fínsky útočník.

Ilustračný obrázok k článku Klub už nepočíta s fínskym útočníkom: Zamieril k ligovému konkurentovi
Zdroj: Rastislav Búgel

Fínsky hokejový útočník Janne Väyrynen už nie je hráč extraligového HC Nové Zámky.

Trénerský tím nepresvedčil o svojich kvalitách a v klube skončil aj pre legionársky limit. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

K ukončeniu spolupráce s 28-ročným krídelníkom došlo po tom, čo klub angažoval slovenských útočníkov Mateja Giľáka a Samuela Reháka.

Po Väyrynenovom odchode sú v kádri trénera Martina Hrnčára piati Fíni: brankár Henri Kiviaho, obranca Markus Vastilä a útočníci Janne Seppänen, Rasmus Hämäläinen a Erik Embrich.

Fínskeho krídelníka Janneho Väyrynena napokon angažoval klub HK Dukla Trenčín. „Sledovali sme ho už minulú sezónu a chceli sme ho angažovať. Problémy nastali v komunikácii s agentami, nakoľko sa za neho hlásili traja. Potom sme už len videli, že je v Nových Zámkoch. Tým, že ho teraz uvoľnili, sme sa rozhodli po ňom siahnuť. Veľkú rolu zohrala skutočnosť, že minulú sezónu hral v jednom útoku s Janne Kettunenom, takže sa veľmi dobre poznajú. Máme ho odskautovaného a odporučil nám ho aj spomínaný Janne. S Mesikämmenom tiež hrával, takže máme na neho samé dobré referencie. Je to strelec, tak verím, že to u nás potvrdí,“ povedal športový riaditeľ Branko Radivojevič.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM