Viktória Botošová Správy

Klein odovzdal mestským policajtom 4 zbrusu nové autá: Odkiaľ sa na to vzali peniaze?

Staré vozidlá novozámockej mestskej polície vraj boli v zlom technickom stave. Náčelníkovi Tökölymu sa však podarilo splniť úlohu, ktorú si stanovil po nástupe do funkcie. Mestským tak pribudli 4 nové služobné vozidlá..

Ilustračný obrázok k článku Klein odovzdal mestským policajtom 4 zbrusu nové autá: Odkiaľ sa na to vzali peniaze?
Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 26.10.2015 o 11:00 h. primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein slávnostne odovzdal príslušníkom MsP nové služobné motorové vozidlá na útvare MsP. „Odovzdaniu nových služobných vozidiel 3 ks Škoda Octavia 1,4 TSI a 1 ks Citroen Berlingo 1,6 VTi predchádzala zákonná tortúra verejného obstarávania prostredníctvom elektronického trhoviska,“ uvádza náčelník MsP Jozef Tököly.

Ako vysvetľuje náčelník, dôvodom nákupu nových motorových vozidiel bol veľmi zlý technický stav starých služobných vozidiel. Dopĺňa, že náklady na údržbu v roku 2014 vysoko prevyšovali finančné prostriedky stanovené rozpočtom a v roku 2015 hrozilo, že niektoré vozidlá budú nespôsobilé na premávku po pozemných komunikáciách.

Podľa jeho ďalších slov, hneď po vymenovaní za náčelníka MsP si stanovil ako prvú úlohu nájsť finančné prostriedky v rámci rozpočtu MsP na výmenu zdevastovaného vozového parku MsP. „Nakoľko som si bol vedomý situácie v akom sa mesto nachádza v rámci racionalizačných opatrení som prehodnotil rozpočet MsP stanovený na rok 2015. Podarilo sa mi vyčleniť finančné prostriedky z bežných výdavkov na kapitálové výdavky určené na nákup motorových vozidiel tak, aby to neovplyvnilo chod MsP. Som presvedčený, že sme sa rozhodli pre najvhodnejšie typy motorových vozidiel, ktoré budú dôstojne slúžiť pri zabezpečovaní verejného poriadku a ochrane občanov mesta Nové Zámky,“ vysvetľuje.

„Záverom sa chcem poďakovať pánovi primátorovi za podporu pri realizovaní nákupu vozidiel a v neposlednej rade patrí vďaka poslancom mestského zastupiteľstva, ktorí schválili presun finančných prostriedkov v rámci rozpočtu MsP,“ dodal Tököly.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM