Anton Hrachovský Krimi

Klasický scenár sa opakoval: Dôchodkyňa zo Zámkov tak prišla o tisíce eur

Napriek vzrastajúcim policajným výstrahám sa stále nájdu dôverčiví dôchodcovia. Tí neraz na svoju láskavosť a dobrotu doplatia.

Ilustračný obrázok k článku Klasický scenár sa opakoval: Dôchodkyňa zo Zámkov tak prišla o tisíce eur
Zdroj: zilina.dnes24.sk

Podľa dostupných policajných informácií mala neznáma žena podvodným konaním cez telefón vylákať finančnú hotovosť od 79-ročnej dôchodkyne z Nových Zámkov. Volajúca do telefónu predstavila ako jej sestra a požiadala ju, aby jej dala peniaze, nakoľko je vo finančnej tiesni.

„Poškodená jej prisľúbila, že peniaze pôjde vybrať do banky a dohodli si stretnutie. Dôchodkyňa ešte v ten istý deň navštívila dve bankové inštitúcie, kde jej ale peniaze nevydali a tak zobrala všetky úspory čo mala doma a išla na dohodnuté miesto,“ uviedla Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

„Cestou sa stretla s neznámym mužom, ktorý jej podal ruku a ona sa ho spýtala, či ho posiela Katka. Následne jej zobral peňaženku, vybral z nej 2 110 eur a z miesta odišiel,“ objasnila Bruchterová.

Ako polícia ďalej uvádza, dôchodkyňa až následne zistila, že bola podvedená. „Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu,“ dodala policajná hovorkyňa. Polícia odporúča občanom aby, keď ich telefonicky kontaktuje osoba, ktorá sa vydáva za ich príbuzného a žiada o finančnú pomoc, čo najskôr si overili, či skutočne telefonoval ich príbuzný. Obratom mu treba zavolať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM