Anton Hrachovský Kultúra

Kino, relax i pokus o slovenský rekord: Aj Nové Zámky budú súčasťou Dňa rodiny

Medzinárodný deň rodiny oslávia aj Novozámčania. Pozrite sa, aký program pripravilo mesto.

Ilustračný obrázok k článku Kino, relax i pokus o slovenský rekord: Aj Nové Zámky budú súčasťou Dňa rodiny
Foto: Rastislav Búgel

Svetový deň rodiny vyhlásila Organizácia spojených národov v roku 1993 a slávi sa po celom svete. Hlavnou myšlienkou je: ´aby deti otcov mali, aby mali mamy´.

Televízia, kino i relax

Medzinárodný deň rodiny pripadá na 15. mája, v Nových Zámkoch sa však bude oslavovať už v prestihu, resp. počas viacerých dní. Ako prvú budú môcť Novozámčania navštíviť miestnu televíziu, nahliadnuť do jej zákulisia, zoznámiť sa s prácou jej členov ale tiež vyskúšať si prácu moderátorov.

V ten istý deň sa dočkajú aj milovníci náučných výstav ale aj rozprávok. V Kine Mier sa bude premietať predpremiéra animovanej novinky Ukradnutá princezná. Ňou však program neskončí, najmensí si ešte užijú ďalšiu rozprávku Králik Peter. Po návšteve kina si môžu rodiny oddýchnuť v mestskom Relax Komplexe. Novovital, ktorý ho prevádzkuje, bezplatne sprístupní bazén počas celej soboty a do sauny sa Novozámčania dostanú s polovičnou zľavou.

V utorok 15. mája sa žiaci a učitelia jednej zo základných škôl pokúsia zapísať sa do slovenskej knihy rekordov. Na Hlavnom námestí prebehne pokus o rekordný prednes veršov jedného z najznámejších slovenských spisovateľov. Celé podujatie ukončí vutorok 19. mája celoslovenská akcia s názvom Noc múzeí a galérií.

Deň Rodiny v Nových Zámkoch

Sobota 12. mája

  • 10:00 – 12:00 – Deň otvorených dverí Televízie Nové Zámky (Dom kultúry Kovák)
  • 11:00 – 15:00 – Zelený svet 2017 – Ne/známe tajomstvá hmyzieho sveta (Kino Mier)
  • 15:00 – Ukradnutá princezná – predpremiéra rozprávky (Kino Mier)
  • 17:00 – Králik Peter (rozprávka, vstupné 3 eurá,Kino Mier)

Navyše do mestského Relax komplexu na Tureckej ulici platí zľava 50% na vstup do sauny a vstup do bazéna je zdarma. Treba sa však vopred objednať na čísle 035/6400 596.

Utorok 15. mája

Na Hlavnom námestí sa členovia Katolíckej spojenej školy pokúsia o slovenský rekord v hromadnom prednese veršov Milana Rúfusa. Hudobným hosťom bude Martin Harich.

Sobota 19. mája

Sobota 19. mája bude patriť, podobne ako v iných slovenských mestách, Noci múzeí a galérií. Galéria umenia Ernesta Zmetáka i Múzeum Jána Thaina ponúknu deň otvorených dverí. V rámci neho sprístupnie niektoré expozície a ponúknu rôzne aktivity.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM