Anton Hrachovský Správy

Každé ráno cestujú za prácou a školou tisíce Zámčanov: Koľko z nich volí vlak?

Za prácou ale aj školou cestuje každodenne množstvo Novozámčanov. Tipnite si, koľko lístkov sa predá každý deň na hlavnej železničnej stanici v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Každé ráno cestujú za prácou a školou tisíce Zámčanov: Koľko z nich volí vlak?
Foto: Anton Hrachovský

Nové Zámky sú na Slovensku známym železničným uzlom. Tento druh dopravy využívajú denne aj tisíce Novozámčanov, či už na ceste za prácou, školou alebo len tak na výlety.

Tisíce lístkov denne

Bežne sa stáva, že vlaky, predovšetkým smerom do Bratislavy sú ´napchané´ do posledného miestečka, či už ide o skoré ranné spoje okolo 4.-5. hodiny ráno, vlaky Eurocity o 7:16 resp. 9:16 alebo poobedné spoje.

Množstvo Novozámčanov dochádza za štúdiom. Či už sú to vysokoškoláci mieriaci na prednášky hlavne do Bratislavy a Nitry, či študenti stredných škôl, napr. vo Dvoroch nad Žitavou, Šuranoch či v Štúrove.

Navyše, v Nových Zámkoch je dlhodobo problém aj s miestnou zamestnanosťou. A tak každé ráno nastáva masívny odliv obyvateľstva i za prácou.

Zisťovali sme, koľko cestovných lístkov sa denne predá na Železničnej stanici v Nových Zámkoch.

„Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) eviduje za rok 2017 priemerne v jeden deň 412 zákazníkov, ktorým sú vystavené cestovné lístky v stanici Nové Zámky,“ povedal Tomáš Kováč, hovorca ZSSK.

Treba však povedať, že celkové číslo cestujúcich je určite vyššie. Uvedené číslo totiž reprezentuje výlučne predaj cestovných lístkov v pokladnici na stanici. Nezahŕňa cestujúcich, ktorí si kupujú cestovné doklady prostredníctvom SMS, online predaja či u vlakvedúceho priamo vo vlaku, prípadne cestujúcich, ktorí v Nových Zámkoch prestupujú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM