Palic Palic Rôzne

Kam za kúpaním: Ťaháky termálnych kúpalísk v kraji...

Tohoročné letné počasie je pre kúpaniachtivých nevyspytateľné. Istia to však termálne kúpaliská a tých máme našťastie v okolí Nových zámkov dosť...

Nové Zámky

Termálne kúpalisko Štrand s množstvom zelene a kvetinovej výzdoby je určené pre tých, ktorí chcú v letných horúčavách spojiť opaľovanie s pohybom. Príjemnú relaxáciu okrem bazénov a vyše stometrového tobogánuponúkajú športoviská ako minigolf, volejbalové, nohejbalové a basketbalové ihriská, tenisové dvorce, stolný tenis i obrie šachy.

Podhájska

Termálne kúpalisko s jedinečnou liečivou geotermálnou vodou, ktorá je svojim minerálnym zložením podobná Mŕtvemu moru a priaznivo pôsobí na rôzne ochorenia. V areáli kúpaliska sú poskytované i ďaľšie služby ako masáže, elektroliečba, sauna. Komplex dopĺňa zeleň so sochami, ktoré vznikli v areáli na pravidelných sochárskych sympóziách.

Štúrovo

Rekreačný komplex Vadaš Thermal sa nachádza priamo v meste Štúrovo v blízkosti slovensko – maďarských hraníc. Najmä v letnej sezóne sa Vadaš stávarajom zábavy a relaxácie s množstvom športovísk a atrakcií. Raritou kúpaliska je obrovský bazén nazývaný „Lagúna“ v tvare morskej zátoky s umelým vlnobitím.

Tvrdošovce

Kúpalisko s vodou z miestneho termálneho prameňa. Voda blahodárne pôsobí na ochorenia pohybového ústrojenstva. V areáli kúpaliska sa nachádzajú dva bazény – plavecký a detský. Návštevníci si môžu na ihrisku zahrať volejbal i futbal. Je tu možnosť ubytovať sa v penzióne a stravovať v reštaurácii, alebo v bufete.

Komárno

Termálne kúpalisko v Komárne má dva aktívne termálne pramene s teplotou vody 37 stupňov. Prvý vyviera z hĺbky 1224 m. Tieto minerálne vody majú liečivé účinky na kĺbové, reumatické a ženské ochorenia, takisto sú vhodné na rekreačné účely.

Patince

Patince sú široko-ďaleko známe svojím rekreačným areálom – kúpeľným strediskom s termálnym prameňom, liečivé účinky ktorého boli známe už za čias Rimanov. Poskytuje priestor na aktívny odpočinok i pre pokojné relaxovanie.

Levice

Rekreačný areál termálneho kúpaliska Margita-Ilona ponúka počas letnej turistickej sezóny služby v štyroch bazénoch o teplote 25 stupňov Celzia. Na spríjemnenie voľného času pre dospelých i deti je pripravené komplex športových a zábavných atrakcií.

Santovka

Termálne kúpalisko Santovka Wellness s geotermálnou vodou s priaznivými účinkami na reumatické ochorenia a srdcovo-cievny systém sa nachádza 14 kilometrov od Levíc. Jedinečnosťou sú masážne vodopády, sprchy z prírodného kameňa a sedavé travertínové bazény, nazývané aj rímskymi kúpeľmi. Počas celého roka je k dispozícii kúpanie v krytom relaxačnom bazéne s termálnou vodou teplou 28–30°C, kúpeľ v horúcich termálnych vaniach a kúpeľ v masážnej vani.

Diakovce

V areáli kúpaliska je k dispozícii bazénová časť s dvomi bazénmi (veľký plavecký bazén a detský), chatová osada, autokempingový tábor a turistická ubytovňa. Areál ďalej ponúka reštauračné a bufetové stravovanie, športové aktivity na futbalovom a volejbalovom ihrisku a večernú zábavu v miestnom discobare pri živej hudbe.

Poľný Kesov

V prevádzke sú všetky bazény- 3 vonkajšie bazény + 1 vnútorný hypertermálny hotelový bazén. Thermal Kesov ponúka široký výber športových aktivít. Okrem zrekonštruovaného tenisového kurtu je pre vás vybudované aj nové ihrisko na plážový volejbal, petang ako aj mnohé iné športové aktivity. Samozrejmosťou je zapožičanie všetkých potrebných športových potrieb.

Termalne kupaliska
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM