Anton Hrachovský Rôzne Samospráva

Kam s vianočným stromčekom po sviatkoch? Mesto sa postará o ich odvoz

Vianoce sa skončili a nastáva čas, keď sa v domácnostiach odzdobuje stromček. Ak ste aj vy mali tento rok živý, mesto zabezpečí jeho odvoz.

Ilustračný obrázok k článku Kam s vianočným stromčekom po sviatkoch? Mesto sa postará o ich odvoz
Foto: Viktória Botošová

V mnohých domácnostiach sa vianočné stromčeky po sviatku Troch kráľov postupne odzdobujú. Umelé sa jednoducho zložia do škatule a uskladnia spolu s ďalšími vianočnými dekoráciami. Čo však so živými stromčekmi, ktorým už opadáva ihličie? O odvoz vianočných stromčekov sa i tento rok postará mesto, ktoré zabezpečí aj ich bezplatný zber. Zber prebehne na miestach veľkokapacitných 1100-litrových kontajnerov a tiež spred rodinných domov.

“Zber vianočných stromčekov spred stojísk 1100-litrových kontajnerov prebieha od 9. do 13. januára 2017. Zber vianočných stromčekov spred rodinných domov bude prebiehať v termíne od 16.do 20. januára 2017,“ uvádza sa na webovej stránke mesta.

Zo stromčeka stačí dôkladne odložiť všetky ozdoby a vyniesť ho na určené miesto. Keďže sú tieto symboly Vianoc biologicky rozložiteľným odpadom, mestá ich väčšinou využívajú na kompostovanie alebo výrobu štiepky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM