Anton Hrachovský Iné športy Šport

Je tu nový atletický rok: Kde všade zabojujú o medaily pretekári zo Zámkov?

Atletika má v Nových Zámkoch bohatú históriu. Pretekári z Atletického klubu Nové Zámky zásobujú naše mesto pravidelným prísunom cenných kovov. Aj v roku 2018 sa predstavia na viacerých podujatiach.

Ilustračný obrázok k článku Je tu nový atletický rok: Kde všade zabojujú o medaily pretekári zo Zámkov?
Zdroj: AC Nové Zámky

Novozámocká atletika má za sebou bohatú históriu. Ešte stále je v meste a okolí dosť talentov, ktoré aj vďaka práci oduševneného vedenia dávajú nádej na svetlú budúcnosť. Pretekári reprezentujúci AC Nové Zámky sa aj v roku 2018 predstavia na viacerých podujatiach, kde budú chcieť nadviazať na úspechy zo sezóny minulej i tých predchádzajúcich.

Úspechy Novozámčanov

Naši atléti nosili medaily z popredných národných pretekov dlhé roky. Už viackrát sme vám priniesli správy o neraz výnimočných úspechoch našich atlétov. Či už to boli Školské Majstrovstvá, Majstrovstvá Slovenska žiakov, superúspešná Slovenská atletická reprezentácia mladšieho žiactva na pretekoch v Poľsku, kde Novozámčania získali hneď tretinu medailí slovenskej výpravy, medzinárodné preteky European Kids Athletics Games alebo len nedávne Halové majstrovstvá západoslovenskej oblasti, skade si naši atléti priviezli 11 cenných kovov.

Preteky na úrovni Slovenska

  • Majstrovstvá SR staršieho žiactva v hale (3. marca 2018, Bratislava)
  • Majstrovstvá SR juniorov v hale (4. marca 2018, Bratislava)
  • Majstrovstvá SR vo viacbojoch v hale (10.-11. marca 2018, Bratislava)
  • Majstrovstvá SR mladšieho žiactva (30. júna 2018, Michalovce)
  • Majstrovstvá SR juniorov (30. júna – 1. júla 2018, Dubnica nad Váhom)

Termíny školských súťaží

  • Majstrovstvá okresov KN a NZ stredných škôl (24.apríla 2018, Nové Zámky)
  • Majstrovstvá Nitrianskeho kraja stredných škôl (3.mája 2018, Nitra)
  • Majstrovstvá okresu NZ základných škôl staršieho žiactva dievčat a chlapcov (15.-16.mája 2018)
  • Majstrovstvá okresu KN základných škôl staršieho žiactva (22. mája 2018)
  • Beh olympijského dňa a krajské finále Hľadáme nových olympionikov mladšieho žiactva v behu na 60m, 600m dievčat a 1000m chlapcov (29.mája 2018)
  • Majstrovstvá okresov NZ a KN ZŠ mladšieho žiactva (ak sa ich klub rozhodne organizovať, 5. júna 2018, Nové Zámky)

„Ku koncu letných prázdnin je naplánované na 1.septembra záverečné 4. kolo krajskej súťaže družstiev staršieho žiactva, kde sa teoreticky môže ešte rozhodovať o postupe do finále M SR a najmladšie žiactvo bude mať v tomto termíne posledné rozhodujúce 5. kolo, ktoré tak isto môže rozhodovať o konečnom umiestnení našich družstiev,“ prezradil Peter Straňovský.

Navyše, v apríli, máji a júni je naplánované ešte jedno resp. dve kolá a finále Detskej novozámockej olympiády pre novozámocké Materské školy a prvý stupeň základných škôl.

Publikácia o atletike v Zámkoch

Atletický klub pripravuje začiatkom roka 2018 stretnutie atlétov pri príležitosti výročia 60 rokov organizovanej atletiky v Nových Zámkoch. „Už sa pracuje na príprave publikácie k tomuto výročiu. Podobná publikácia bola vydaná pri príležitosti 40, resp. 50 rokov organizovanej atletiky,“ povedal Peter Straňovský z klubu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM