Viktória Botošová Rôzne

Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 5 najnetradičnejších mien novorodencov v Zámkoch!

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Nových Zámkoch sa tento rok narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami...

Ilustračný obrázok k článku Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 5 najnetradičnejších mien novorodencov v Zámkoch!
Zdroj: TASR

O rebríčku mien, ktoré si rodičia pre svoje ratolesti vyberali najčastejšie, nás informovala matrikárka Klaudia Štefániková. Medzi dievčatami kraľujú mená ako Lea, Natália, Vivien, Simona, Hana, Sofia, Viktória, Nina, Ema a Alexandra.

Medzi chlapčenskými menami boli v obľube Adam, Peter, Patrik, Dávid, Sebastián, Matej, Jakub, Martin, Tomáš a Lukáš.

Zopár malých Novozámčanov narodených v roku 2014 bude ale svojich menovcov hľadať len ťažko. Niektorí rodičia vybrali pre svoje potomstvo naozaj netradičné mená. Niekoľko sa ich objaví každý rok.

Tento rok sa s netypickými menami rodili najmä dievčatá. Od prvého januára dodnes v našom meste pribudli obyvateľky ako Amina, Feriha, Yarina, či Lara Mercedes. Medzi chlapcami sa narodil nositeľ mena zaváňajúceho južanskou exotikou – Janell.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM