Anton Hrachovský Krimi

Incidenty na tratiach v okolí Zámkov: Útoky vo vlakoch či cestovanie bez lístka

Vlakom cestujú denne tisíce Novozámčanov. Na tratiach okolo Nových Zámkov sa ročne odohrajú desiatky incidentov.

Ilustračný obrázok k článku Incidenty na tratiach v okolí Zámkov: Útoky vo vlakoch či cestovanie bez lístka
Zdroj: TASR

Cestovanie vlakom ako druh dopravy volí obrovské množstvo Slovákov, Novozámčanov nevynímajúc. A tak sa stáva, že sa na staniciach či priamo vo vlakoch udejú z času na čas aj nepríjemné incidenty. Bezpečnosť cestujúcich by mala v najbliších rokoch vzrásť aj vďaka špeciálnym strediskám, z ktorých jedno má byť vybudované práve v Nových Zámkoch.

17 incidentov za pol roka

V roku 2017 bolo na tratiach Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) zaznamenaných 550 incidentov. Nevyhli sa samozrejme ani vlakom na tratiach prechádzajúcich cez Nové Zámky, resp. okolité okresy.

„V roku 2017 sme pre oblasť Galanta, Šurany, Nové Zámky a Levice zaregistrovali 37 incidentov. Z toho osemnásť prípadov tvorili cestujúci bez cestovných dokladov, v šiestich prípadoch šlo o agresívnych cestujúcich vrátane útokov na sprevádzajúci personál či iného cestujúceho, tri prípady sa týkali graffiti. Za prvý polrok roku 2018 sme v tejto oblasti zaznamenali sedemnásť incidentov. Tri prípady sa vzťahovali na cestujúcich bez cestovných dokladov, osemkrát šlo o agresívnych cestujúcich a v dvoch prípadoch o graffiti,“ povedal Tomáš Kováč, riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM