Anton Hrachovský Hokej

Hudec si duel v obrane užil, tréner nabudil Zámčanov príbehom o líške a zajacovi

Pre pokračovanie vo štvrťfinálofvej sérii Tipsport ligy museli Novozámčania bezpodmienečne vyhrať. Ako ich namotivoval tréner Štefan Mikeš?

Ilustračný obrázok k článku Hudec si duel v obrane užil, tréner nabudil Zámčanov príbehom o líške a zajacovi
Zdroj: TASR

Hokejisti Banskej Bystrice si vo štvrtom zápase štvrťfinále play off Tipsport ligy na ľade Nových Zámkov mohli zabezpečiť postup do semifinále. Narazili však na húževnatý odpor súpera, ktorý podal svoj najlepší výkon v sérii a po víťazstve 3:2 upravil celkový stav zápasov na 1:3.

Víťazstvo Novozámčanov je veľmi cenné aj preto, lebo tím mal veľké problémy so zostavou a to najmä v obrane. V nej sa predstavil vo veľmi dobrom svetle center Michal Hudec. „Ja som na tomto poste hral už predtým, ale trápil som sa. Tentokrát mi išli nohy a po prvom góle narástlo aj sebavedomie. Neskôr nám vypadol ďalší obranca, takže sme to hrali už len na štyroch. Ale musím povedať, že som si tento zápas veľmi pozitívne užil,“ skonštatoval Hudec.

Jeden z najskúsenejších hráčov nováčika vzápätí prezradil, ako na zápas motivoval hráčov tréner Mikeš. „Hovoril nám o zajacovi, ktorý uteká pred líškou. Zajac beží o život a líška pre obed. My sme boli ten zajac a dali sme do toho všetko. Naša psychika už nebola na takej nízkej úrovni, pomohol nám prvý gól a treba priznať, že aj šťastie,“ dodal Hudec.

Foto: ilustračné

HC Nové Zámky - HC 05 Banská Bystrica 4. zápas
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM