Anton Hrachovský Hokej

Hrával v NHL, KHL aj s dvojkrížom na hrudi: Známy rodák zo Zámkov ukončil kariéru

Aktívnu hokejovú kariéru zavesil na klinec útočník, ktorý sa narodil v Nových Zámkoch. V kariére brázdil ľady tých najlepších hokejových líg, vrátane NHL.

Ilustračný obrázok k článku Hrával v NHL, KHL aj s dvojkrížom na hrudi: Známy rodák zo Zámkov ukončil kariéru
25
Galéria
Zdroj: TASR

V 33-rokoch oznámil koniec aktívnej hráčskej kariéry rodák z Nových Zámkov Peter Ölvecký. S informáciou prišiel web hokejportal.sk na svojom konte na sociálnej sieti.

Zdravie nepovolilo

„Nemalo zmysel to ďalej naťahovať. Mal som nielen v tejto sezóne, ale aj predtým viaceré zdravotné problémy. Trápil ma nielen chrbát, ale aj členky na oboch nohách. Necítil som sa na ľade ideálne, veľakrát to bolo utrpenie a a doslova trápenie. Hokej mi už neprinášal takú radosť ako predtým. Preto som sa rozhodol, že to ukončím," vysvetlil dôvody svojho rozhodnutia.

Peter Ölvecký bol v roku 2004 v treťom kole zo 78. miesta draftovaný tímom NHL Minnesota Wild. Vo svojej kariére pôsobil v popredných ligových súťažiach.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Bohatá kariéra

V NHL nastupoval za Minnesotu Wild, Nashville Predators, v KHL hral za Lev Poprad a Slovan Bratislava. V AHL obliekal dresy Houston Aeros, Milwaukee Admirals a Manitoba Moose. Vyskúšal si aj fínsku (KalPa Kuopio) a švédsku (Växjö Lakers) najvyššiu súťaž. V susedných Čechách pôsobil v tímoch HC Vitkovice Steel a Piráti Chomutov. Medzi seniormi nastúpil po prvý raz v drese Dukly Trenčín, kde svoju kariéru aj ukončil. Medzitým sa na slovenskom ľade predstavil v jednom zápase aj na hosťovaní v ŠHK 37 Piešťany.

V sezóne 2003/2004 sa ako 18-ročný stal slovenským majstrom s Duklou Trenčín. V drese Slovenska odohral Majstrovstvá sveta do 20 rokov, dvakrát sa predstavil na Majstrovstvách sveta seniorov a tiež na dvoch Olympijských hrách. V ročníku 2008/2009 sa stal najúspešnejším hráčom MS z hľadiska úspešnosti na vhadzovaniach (69,09 %).

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Peter Ölvecký ukončil aktívnu kariéru
25
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM