Anton Hrachovský Hokej

Hrať v drese Zámkov je pre Kudlu vzrušujúce: Súpera na play off si nevyberá, FOTO

Je tretím najproduktívnejším hráčom tímu. Aj napriek tomu, že niekoľko zápasov vynechal kvôli zraneniu.

Ilustračný obrázok k článku Hrať v drese Zámkov je pre Kudlu vzrušujúce: Súpera na play off si nevyberá, FOTO
8
Galéria
Foto: Geleta Zsolt

Od začiatku sezóny je členom kádra MHC Nové Zámky aj kanadský obranca Patrick Anthony Kudla (na snímke). Pre 22-ročného rodáka z Guelphu v kanadskom Ontáriu je anabáza v Zámkoch prvou v Európe. Pred príchodom na starý kontinent pôsobil v nižších zámorských súťažiach, naposledy v tíme University of Guelph v univerzitnej lige USports.

V drese A-tímu Nových Zámkov sa doposiaľ predstavil v 50 zápasoch, v ktorých si pripísal 25 bodov. Popri 5 strelených góloch je tímovým lídrom v počte gólových prihrávok. Na konte ich má už 20. Tieto čísla ho radia spolu s útočníkmi Henrichom Ručkayom a Filipom Bajtekom na tretie miesto v tímovej produktivite. Na dva duely si vyskúšal aj 1. ligu v drese novozámockej rezervy, pričom stihol zaknihovať tri body (1+2).

V Nových Zámkoch sa mu páči

Európske dobrodružstvo je pre Kudlu prvým v živote. „Páči sa mi tu. Nové Zámky sú vcelku malé mesto, ale je tu dobre. Ľudia sú tu veľmi priateľskí a máme dobrý tím. Takže je to vzrušujúce,“ povedal mladý obranca, rodák z vyše 130-tisícového Guelphu. „Čo mi trošku robí problémy je preklad jazyka, z angličtiny do slovenčiny,“ dodáva Kudla, ktorý býva v Nových Zámkoch so svojím krajanom Mathieu Hendersonom.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Súpera do play off si nevyberá

Klubu z Nových Zámkov patrí po 53 odohraných zápasoch so ziskom 90 bodov 6. priečka. Do konca základnej časti Tipsport ligy ostáva odohrať 4 duely. Účasť vo vyraďovačke by im ujsť nemala.

„Myslím, že žiadneho súpera sa nebojíme. Tímy v lige sú si celkom podobné, vieme hrať proti každému z nich. Musíme však tvrdo pracovať. Myslím, že nie je tím, ktorého by sme sa v prípade konfrontácie v play off nejak špeciálne báli,“ vysvetlil Kudla, ktorý nastupuje v priebehu sezóny predovšetkým v prvej obrannej dvojici.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Patrick Anthony Kudla v drese MHC Nové Zámky
8
Galéria
Foto: Geleta Zsolt
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM