Anton Hrachovský Hokej

Hráčov Nových Zámkov stále trápia zranenia: Jančuška by si prial posily

Rozsiahla maródka v tíme Novozámčanov si vyberá svoju daň. Tréner Milan Jančuška by v kádri uvítal posily, no hráčsky trh je limitovaný.

Ilustračný obrázok k článku Hráčov Nových Zámkov stále trápia zranenia: Jančuška by si prial posily
Zdroj: TASR

Po domácej prehre s HC Košice sa hráči MHC Nové Zámky nachádzajú na šiestom mieste ligovej tabuľky, so stratou dvoch bodov na piatu Nitru a s trojbodovým náskokom na Duklu Trenčín. V porovnaní s oboma celkami však absolvovali Novozámčania o jeden zápas viac.

V Zámkoch množstvo zranení

Za posledných sedem dní prišli štyri prehry v rade (proti Újbuda, Nitre, Žiline, Košiciam), v ktorých si zverejci trénera Jančušku pripísali jediný bod. To malo za následok postupný ústup z predných priečok Tipsport Ligy. Napriek tomu hráči bojujú a ich strata na tímy postavené vyššie v tabuľke nie je nijak závratná. V najbližších šiestich dňoch ich čakajú ďalšie tri duely proti Zvolenu, Detve a Miškovcu.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Za nie príliš ideálne výsledky z poslednej doby môže z časti nepochybne aj rozsiahla maródka. Veď bielo-zeleným chýba z rôznych zdravotných dôvodov až 6 korčuliarov A-tímu, medzi nimi obranca Miroslav Zaťko a útočníci Henrich Ručkay, Tomáš Pospíšil, Radim Hruška, Michal Juraško i Eduard Šimun. Hneď v úvode sezóny sa tím musel zaobísť bez zraneného kanadského beka Mathieu Hendersona.

Ani jeden z aktuálne zranených či už trénujúcich hráčov nebude ešte k dispozícii na utorňajšie (27. novembra) stretnutie s vedúcim Zvolenom. Navyše, kvôli trestu vynechal niekoľko duelov Michal Novák a raz si pre disciplinárny trest oddýchol aj kapitán Adam Zbořil. Klub medzičasom opustil obranca Peter König.

Tréner by prijal posilnenie kádra

Kompletnú zápasovú porciu 28 duelov doteraz odohrali len Andreas Štrauch, Filip Bajtek, Juraj Jurík, Andrej Hatala, Branislav Fábry, Patrick Anthony Kudla, Patrik Rogoň, Peter Ordzovenský, Janis Andersons a gólman Andrej Košarišťan.

Náročnú situáciu si uvedomuje aj hlavný tréner Novozámčanov Milan Jančuška. „Zranenia, ktoré postihli náš káder, sú dlhodobé a čo sa týka liečby, časovo náročné. V každom prípade, v najbližšom zápase nebude nikto zo zranených k dispozícii. Pre zdravých hráčov je to tiež náročné, lebo ich je málo. Situáciu musíme riešiť,“ odpovedal na novinárske otázky po zápase s Košicami Jančuška a potvrdil, že tlačí na doplnenie kádra. „V tejto dobe je to náročné, jednak čo sa týka trhu i toho, akí hráči by sa nám do zostavy hodili aj po výkonnostnej stránke. Ale pracujeme na tom,“ dodal tréner Novozámčanov.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM