Rôzne

Hotové nákupné šialenstvo: Novozámocké obchody dnes doslova praskali vo švíkoch

Takmer žiadne miesto na parkovanie, dlhé rady pri pokladniach, a niekde skoro nemožné dostať sa do obchodu. Väčšina ľudí, a dokonca ani predajcov, takýto nával ľudí v obchodoch tesne po sviatkoch nečakala.

Ilustračný obrázok k článku Hotové nákupné šialenstvo: Novozámocké obchody dnes doslova praskali vo švíkoch
Zdroj: Webnoviny.sk

Akokeby Novozámčania čakali na dnešné otvorenie nákupných centier a priľahlých obchodov. Dostať sa hlavne popoludní k obchodnému centru na Nitrianskej ulici bolo takmer nemožné. Autá stáli v kolónach, aby vedeli vôbec zaparkovať, aj keď niekoľko desiatok metrov od obchodu. Ľuďom sa minuli zásoby jedla, ale dôvodom sú hlavne výpredaje, ktoré sa v týchto dňoch poväčšine už začali.

„Vybral som sa dnes na nákupy, síce len jedlo, ale žasnem čo tu je. A že ľudia nemajú peniaze,“ hovorí nám s úsmevom mladík, ktorému sa práve podarilo zaparkovať.

„Mne sa minuli aj potraviny, ale napríklad aj čajové sviečky, čo si večer doma zvykneme zapáliť, tak som si myslela, že prídem, a nakúpim všetko na jednom mieste, no toto je hrôza. Naozaj som nečakala takýto nával, veď tu je oveľa viac ľudí ako pred Vianocami. Keby som to vedela, ani neprídem. Šla by som len do menších potravín, sviečky by počkali,“ povedala prekvapená mamička malého chlapca.

„Mysleli sme si s rodinou, že tu nikoho nebude, že ľuďom po Vianociach nezostali peniaze. No práve naopak, vyzerá to tu ako keby všetci vyhrali na športke,“ povedal ďalší Novozámčan, ktorému sa síce veľmi ťažko podarilo zaparkovať, ale napriek všetkému sa i s rodinou usmievali.

Prekvapení aj samotní predajcovia

„Hrúza, od rána sme sa nezastavili,“ sťažuje sa pracovníčka obchodného centra.„Jediný rozdiel medzi obdobím pred Vianocami a teraz je v tom, že ľudia nenakupujú tak nervózne, ale sa na nás usmievajú, a sú oveľa kľudnejší. Neponáhľajú sa. Aj tak je to ale pre nás dosť vyčerpávajúce,“ dodáva.

„No dnes tu máme skutočne hotovú katastrofu. Začali nám výpredaje, tak je tu plno ľudí. A neprídu sa len pozrieť, ale naozaj veľa nakupujú. Dnes bude riadna tržba, ak vydržíme,“ usmieva sa predavačka obchodu so športovými potrebami.

„Ľudia dnes nakupujú všetko, akokeby naozaj čakali na zníženie cien, mne sa zdá, že čohokoľvek. Nečakali sme to,“ prezradili nám predavačky v ďalšej predajni s odevami aj obuvou.

Niektoré hypermarkety plné neboli. Hlavne tie, kde dostať väčšinou len potraviny. Ani obchody v meste. Naozaj najhoršia situácia bola na NItrianskej ceste.

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM