Rôzne

Holokaust ako námet súťaže: Písať o ňom budú stredoškoláci

Knižnica Antona Bernoláka v Nových zámkoch a Židovská náboženská obec Nové Zámky vyhlásili literárnu súťaž s názvom Stratení susedia – žili medzi nami. Súťaž je určená študentom stredných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Holokaust ako námet súťaže: Písať o ňom budú stredoškoláci
Zdroj: Webnoviny.sk

Témou je holokaust, literárny žáneri môže byť ľubovoľný (esej, reportáž, rozhovor, poviedka, báseň,…). Práce môžu by napísané v slovenskom alebo maďarskom jazyku.

Doteraz nepublikované práce treba zaslať do 16. júna 2014 (uzávierka súťaže) poštou na adresu Knižnice A. Bernoláka v Nových Zámkoch, Turecká 36, 940 01 Nové Zámky a v elektronickej podobe na email: bibliografia@abkniznica.sk. Na obálke uviesť Literárna súťaž. Práce sa nevracajú.

Rozsah je maximum 10 strojom písaných strán A4 (písmo veľkosti 12, 1,5 riadkovanie, typ písma Times New Roman, textový editor Word, 4× okraje 2,5 cm).

Vyžaduje sa uvedenie názvu príspevku, meno a priezvisko autora, škola a adresa školy a emailový alebo telefónny kontakt na autora

Práce bude posudzovať odborná porota. Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutoční v septembri 2014 pri príležitosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia.

Víťazné práce budú ocenené a publikované.

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM