Anton Hrachovský Správy

Hokejový zväz začal s výstavbou športových hál: V prípade Zámkov čaká na dokumenty

V Nových Zámkoch by v budúcnosti mohla vyrásť multifunkčná športová hala s ľadovou plochou. Mesto tvrdí, že dodalo všetky potrebné dokumenty, SZĽH vydalo opačné vyjadrenie.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový zväz začal s výstavbou športových hál: V prípade Zámkov čaká na dokumenty
7
Galéria
Zdroj: SZĽH

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) spustil realizáciu projektu malých multifunkčných športových hál v spolupráci so samosprávami slovenských miest. Pilotným centrom tejto snahy sa stal Liptovský Hrádok, kde slávnostne poklepali základný kameň stavby začiatkom novembra 2018.

Podobná hala by v budúcnosti mohla vyrásť aj v Nových Zámkoch. Miestna radnica o ňu prejavila záujem už v roku 2017. Podmienkou je realizácia celého projektu v areáloch základných škôl, či v ich bezprostrednej blízkosti. Cieľovou skupinou sú totiž deti od šiestich do desiatich rokov.

Čaká sa na dokumenty od mesta

Po splnení všetkých základných podmienok absolvuje Slovenský hokejový zväz s predstaviteľmi miest a obcí stretnutia, na ktorých sa budú preberať a dolaďovať možnosti výstavby takýchto hál. V Nových Zámkoch by mala nová hala stáť pri Základnej škole na Mostnej ulici.

Takéto stretnutie by mali zástupcovia SZĽH absolvovať aj s predstaviteľmi novozámockej radnice. „Slovenský zväz ľadového hokeja sa určite stretne s každým, kto prejaví záujem o výstavbu Športového komunitného centra,“ povedal Peter Jánošík, media manažér SZĽH. Podmienkou je, aby samosprávy dodali všetky potrebné dokumenty na pokračovanie procesu.

Na otázku, či radnica v Zámkoch dodala všetky potrebné dokumenty, sme dostali kladnú odpoveď.

Avšak zástupcovia SZĽH poznamenali, že niektoré z dokumentov stále chýbajú. Aj preto zatiaľ stretnutie neprebehlo a Nové Zámky nefigurujú v poradovníku miest a obcí, kde sa s výstavbou začne.

„Športové komunitné centrum v Liptovskom Hrádku je pilotný projekt, ktorý má odhaliť nedostatky a vylepšiť procesy. Potom sa budeme vedieť pustiť do ďalších hál. Máme vytvorené poradie miest a obcí, kde už máme potvrdené mestským zastupiteľstvom, že do modelu prípravy chcú ísť. Pri ostatných mestách, pri ktorých zatiaľ prebiehajú rozhovory alebo sa čaká na doloženie dokumentov, nemáme vytvorený poradie,“ prezradil Peter Jánošík z hokejového zväzu.

Zároveň dodal, že medzi mestá, ktoré doložili dokumenty, patria aj Nové Zámky. Následne však boli vyzvané, aby doplnili niektoré chýbajúce dokumenty. Tie zatiaľ novozámocká radnica podľa SZĽH nedodala.

Šurany a Štúrovo

Projekt výstavby multifunkčných hál je určený pre mestá a obce s viac ako 5-tisíc obyvateľmi. V našom okrese sú také mestá ešte dve. Kým zo strany radnice v Šuranoch hokejový zväz záujem o takúto halu neeviduje, Štúrovo zrušilo svoju prvotnú žiadosť o začatie spolupráce a komunikácie smerom k výstavbe oficiálnym listom zaslaným na SZĽH.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Hokejový zväz začal s výstavbou športových hál
7
Galéria
Zdroj: SZĽH
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM