Anton Hrachovský Hokej

Hokejovú mládež v Zámkoch povedie majster sveta: Realizačný tím rozšíril Marek Uram

Jedným z trénerov hokejových mládežníkov v Nových Zámkoch sa stal legendárny slovenský hokejista. Svoje skúsenosti bude odovzdávať jeden z majstrov sveta - Marek Uram.

Ilustračný obrázok k článku Hokejovú mládež v Zámkoch povedie majster sveta: Realizačný tím rozšíril Marek Uram
10
Galéria
Zdroj: TASR

Novozámockému mládežníckemu hokejovému klubu HK Lokomotíva sa podaril husársky kúsok. Realizačný tím sa totiž posilnil o zvučné meno, známe snáď každému fanúšikovi hokeja. V sezóne 2019/2020 bude trénerom žiackych kategórii majster sveta a bývalý hráč Nových Zámkov Marek Uram. Po Jergušovi Bačovi (asistent hlavného trénera A-tímu) ide o druhého hráča zo „zlatej“ súpisky z MS 2002 v Göteborgu, ktorý sa pridal do štruktúr novozámockého hokeja.

Na začiatok mládež v Zámkoch

Dĺžka kontraktu s majstrom sveta z roku 2002 znie predbežne na jednu sezónu. Uramovi zverencami budú v Nových Zámkoch starší žiaci – siedmaci a ôsmaci.

„Mareka sme angažovali v prvom rade pre jeho skúsenosti. Myslím, že jeho hráčska kariéra ho predurčuje byť vzorom pre všetky deti. Máme veľké šťastie, že hráč jeho kalibru sa rozhodol začať trénerskú dráhu práve u nás,“ povedal Peter Halmeš, predseda mládežníckeho klubu HK Lokomotíva Nové Zámky.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Skúsenosti odovzdá v Zámkoch

Marek Uram začínal s hokejom v Liptovskom Mikuláši, v sezóne 1993/94 debutoval v slovenskej extralige. Neskôr pôsobil v českom Znojme, kde vytvoril produktívnu dvojicu s ďalším slovenským hokejistom Petrom Pucherom. Vyskúšal si aj pôsobenie vo Vítkoviciach, Slovane Bratislava, Martine, Žiline a samozrejme aj v Nových Zámkoch.

V sezónach 2013/2014 a 2014/2015 hral za HC Nové Zámky v nadnárodnej MOL lige i v druhej slovenskej lige. Podľa portálu eliteprospects.com je historicky 11. najproduk­tívnejším hráčom Nových Zámkov s bilanciou 34 gólov a 62 asistencií v 63 dueloch.

Uram bol tiež členom výberu z MS 2002 v Göteborgu, ktorý vybojoval titul majstra sveta. V slovenskej reprezentácii odohral 73 zápasov a strelil 17 gólov.

Vo fotogalérii: Z hráčskej kariéry Mareka Urama.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Marek Uram sa stal trénerom mládežníkov v Nových Zámkoch
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM