Anton Hrachovský Hokej

Hokejoví fanúšikovia vytvorili nový fanklub: Záujemcovia sa môžu hlásiť

V meste sa v stretli priaznivci novozámockého hokeja. Cieľom ich stretnutia bolo vytvorenie definitívnej formy fanklubu i s funkčnými orgánmi.

Ilustračný obrázok k článku Hokejoví fanúšikovia vytvorili nový fanklub: Záujemcovia sa môžu hlásiť
Foto: Peter Hatina

Po stretnutí fanklubu s vedením hokejového klubu HC Nové Zámky zorganizovali priaznivci ďalšie stretnutie, tentoraz medzi sebou. Cieľom bolo vytvorenie definitívnej formy fanklubu.

Zo stretnutia vzišiel nový predseda a vznikla dozorná rada

Niektoré informácie nám prezradil veľký novozámocký fanúšik Ladislav Čvirik, ktorý bol zvolený ako člen novovzniknutej dozornej rady fanklubu. „Na stretnutí fanúšikov a členov fanklubu sa volilo nové vedenie, nakoľko bývalý vedúci sa vzdal funkcie. De facto sa zlúčili dva fanúšikovské tábory v jeden celok. Novým predsedom sa stal Roman Mančík, jeho prvým asistentom je Róbert Kovács a druhou asistentkou Silvia Mĺkva. Okrem toho bola schválená dozorná rada, stanovy aj členské príspevky,“ prezradil Ladislav Čvirik.

Ako to bude s fanklubom po formálnej stránke? „Dozorná rada bude dohliadať na chod a činnosť vedenia fanklubu a činnosť samotného fanklubu. Pozostáva z piatich členov. Fanklub sa bude stretávať podľa potreby, predpokladám však, že raz do mesiaca. Najbližšie stretnutie máme naplánované na 26. júna 2016, kde už preberieme detaily fungovania. Predtým sa stretneme ešte s členmi vedenia HC Nové Zámky, kde pozveme aj DJ Mikiho,“ dodal novozvolený člen dozornej rady fanklubu.

Rozhovor s novým predsedom

Po stretnutí sme sa porozprávali aj s novým predsedom fanklubu HC Nové Zámky Romanom Mančíkom.

Podarilo sa definitívne vytvoriť fanklub?

Po dlhej a strastiplnej ceste sa to napokon podarilo. Fúziou starého fanklubu a nadšencov sme vytvorili silnú vetvu, ktorá sa už naozaj môže nazvať fanklubom a na ktorú sa môže Tipsport liga tešiť.

Môžete už teraz povedať, koľko je v ňom členov?

Všetko je to v štádiu riešenia ale tých naozaj ´skalných´ by mohlo byť okolo 150 a viac.

Čo všetko sa preberalo na stretnutí?

Hlavne sme sa stretli kvôli fúzii, ako som už spomínal. To sa nám podarilo splniť, potom sa volil predseda a jeho pravé ruky. A dozorná rada. Chceli sme dať všetko na patričnú mieru, nech sa máme od čoho odraziť.

Prezradíte, na akých aktivitách sa budú fanklubáci podieľať na predsezónnych prípravách klubu?

Dohodli sme sa s funkcionármi klubu na pravidlách. Navrhli sme im pomoc formou brigády na štadióne a okolo neho. Fungovanie spolupráce klub – fanklub nie je len o tom, že sa stretneme a kecáme. Zároveň si aj pomáhame a vychádzame v ústrety. My sme klubu podali pomocnú ruku a už na najbližšom stretnutí isto padnú konkrétne veci, čo a ako ohľadom brigády. My sme pripravení a sme plne k dispozícii nášmu klubu.

Plánujú sa pravidelné organizované výjazdy fanklubu?

Samozrejme. A v ešte väčšej miere ako doteraz. Môžem povedať, že sa chystajú aj mega-výjazdy, ale ešte nám dajte čas a všetko sa dozviete.

Môže sa zvyšok obecenstva tešiť na nejakú choreografiu počas zápasov?

O novozámockých fanúšikoch sa popísalo už veľa chvály. A našej povesti neostaneme nič dlžní. Ľudia, ktorí prídu na štadión, budú isto spokojní. Ale nechcem prezradiť všetko dopredu.

Ako sa môžu stať fanúšikovia členmi fanklubu?

Členom fanklubu môže byť hocikto. Treba zaplatiť členské 20 eur. Samozrejme, vstupom do fanklubu má každý člen ako výhody tak aj povinnosti. Tiež sa musí riadiť stanovami fanklubu.

Môže vás zaujímať:

Hokejoví fanúšikovia v Nových Zámkoch si naplánovali spoločné stretnutie. Čo sa bude rozoberať?

Na zimnom štadióne prebiehajú úpravy: Na toto sa môžu tešiť fanúšikovia

Dominik z novozámockého fanklubu: Klobúk dole pred tohtoročnou sezónou!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM