Anton Hrachovský Hokej

Hokejová výmena: Nové Zámky opúšťa obranca, ako náhrada prichádzajú nové tváre

Pred blížiacim sa koncom základnej časti aktuálnej sezóny sa jednotlivé tipsportligové celky začínajú posilňovať. Nové Zámky plánujú postup do play off a tak v kádri tímu prišlo k zmene. Kto putuje za koho a kam?

Ilustračný obrázok k článku Hokejová výmena: Nové Zámky opúšťa obranca, ako náhrada prichádzajú nové tváre
Zdroj: TASR

Kluby hokejovej Tipsport ligy MsHK Žilina a HC Nové Zámky sa dohodli na hráčskej výmene. Do Žiliny smeruje český obranca Václav Čížek (na snímke), opačným smerom putuje dvojica Denis Rehák – Štěpán Novotný. O výmene informoval novozámocký klub na oficiálnej stránke.

Pre Čížeka bude Žilina už tretím zamestnávateľom v Tipsport lige. Pred pôsobením v Nových Zámkoch pôsobil tento obranca i v Banskej Bystrici. V prebiehajúcom ročníku odohral 41 zápasov, v ktorých si pripísal päť bodov za tri góly a dve asistencie. V štatistike ± si pripísal 7 mínusových bodov.

Bek za útočníka s bekom

Nové Zámky získali za Čížeka obrancu Denisa Reháka a českého útočníka Štěpána Novotného. Denis Rehák začal aktuálnu sezónu v tíme HKM Zvolen, z ktorého po piatich zápasoch odišiel do Žiliny. Za klub spod Dubňa odohral 41 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a na šesť prihral. Český útočník Štěpán Novotný odohral pre zranenie zatiaľ iba 20 zápasov, v ktorých zaznamenal 14 kanadských bodov za šesť gólov a osem asistencií.

Mali by prísť ďalšie posily

Aktuálna výmena so Žilinou by nemusela byť v aktuálnom ročníku poslednou. „Výmenu sme už spečatili podpisom. Rehák je skúsený obranca, ktorý vystuží naše zadné rady, Novotný je pravoruký center, čo si vyžiadal tréner. Do konca prestupového obdobia ešte očakávame príchod nejakých hráčov,“ uviedol prezident novozámockého klubu František Sucharda pre klubový web.

„Nepredpokladám, že by sme získali strelca, ktorý bude dávať gól za zápas. Tí majú na trhu svoju cenu. V každom prípade chceme zagresívniť koncovku, aby sme to neprekombinovávali a išli do súperovej brány hladnejšie. Chcel by som, aby sme získali dvoch útočníkov, ktorí prinesú určitú agresivitu pred súperovou bránou. Takých hráčov, ktorí sa tam neboja vletieť a tečovať puky,“ vyjadril sa koncom januára na margo prípadných posíl hlavný tréner Novozámčanov Štefan Mikeš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM