Anton Hrachovský Kultúra

Hľadá sa najkrajšia fotka z nášho regiónu: Neskôr zabojuje o celoslovenský titul

Národná sieť rozvoja vidieka Slovenskej republiky vyhlásila súťaž o najlepšiu fotografiu zachytávajúcu slovenské regióny. Zapojiť sa môžete aj s fotkou z oblasti Šurian a viaceých dedín okresu Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Hľadá sa najkrajšia fotka z nášho regiónu: Neskôr zabojuje o celoslovenský titul
Zdroj: TASR

Ide o ôsmy ročník súťaže o najkrajšiu fotku z územia MAS. Skratka MAS sa používa pre označenie ´miestnej akčnej skupiny´, čo je najčastejšie zhluk rôznych subjektov do Občianskeho združenia. Prihlásiť sa môže každý, kto má záujem odprezentovať svoje umenie a cit pre spúšť, stačí sa prihlásiť fotografiou v jednej zo siedmich kategórií. Súťaže sa zúčastní aj miestna akčná skupina CEDRON – NITRAVA.

Súťaží aj oblasť Šurian a ďalších obcí

Jej členskými obcami sú Šurany, Bánov, Poľný Kesov, Jatov, Kmeťovo, Komjatice, Lipová, Michal nad Žitavou, Cabaj-Čápor, Černík, Mojmírovce, Mojzesovo, Palárikovo, Rastislavice, Štefanovičová, Svätoplukovo, Úľany nad Žitavou, Veľká Dolina a Veľký Kýr. Ak teda máte v talóne fotku, ktorou by ste radi odprezentovali nielen seba ale aj krásy a pamiatky nášho regiónu, neváhajte sa prihlásiť. Víťaz ´CEDRONsko – NITRAVAnského´ kola postúpi do celoslovenského finále.

V súťaži sú vyhlásené tematické kategórie:

  • 1. Naša príroda a krajina, v ktorej sa územie MAS nachádza a jej prírodné krásy, bohatstvo, prírodné úkazy a zaujímavosti
  • 2. Naši ľudia obyvatelia a ľudia z územia MAS vytvárajúci hodnoty
  • 3. Naše tradície remeslá, tradičné jedlá, produkty a činnosti, ľudové umenie reprezentujúce územie MAS
  • 4. Naša budúcnosť deti a mládež a ich aktivity
  • 5. Naše ´naj´ pamätihodnosti, kultúrne dedičstvo, turistické atrakcie nachádzajúce sa v území MAS
  • 6. Život v našej MAS/VSP aktivity a činnosti, ktoré sa uskutočňujú v MAS
  • 7. Naše kroje ľudové oblečenie v rôznych krojových prevedeniach určené na slávnostné príležitosti, ako aj na všedný deň

Najkrajšia fotka z regiónov

Súťaže sa zúčastní viacero akčných skupín z celého Slovenska. Každá MAS môže zaslať fotografiu do každej z uvedených kategórií, maximálne však jednu fotku do kategórie. Prihlášku si možno stiahnuť na webe Národnej siete rozvoja vidieka SR, kde bude neskôr aj link na hlasovanie.

O absolútnom víťazovi súťaže rozhodnú účastníci poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex 2018, kde budú aj vyhlásené výsledky súťaže.

Fotografie musia spĺňať technické požiadavky – musia byť vo formáte .jpg, veľké najmenej 1,5 MB a môžu byť farebné i čiernobiele. Súťažiaci musí zároveň uviesť meno a priezvisko autora, krátky a výstižný názov fotky (najviac 50 znakov, vrátane medzier a interpunčkných znamienok), popis (max. 200 znakov), čo fotografia zobrazuje, pri akej príležitosti bola zhotovená a podobne.

Fotky treba doručiť spolu s prihláškou elektronicky na adresu kancelaria@cedronnitrava.sk alebo osobne do kancelárie MAS CEDRON – NITRAVA, Cintorínska 1452, Mojmírovce a to ešte do 25. mája. Celková uzávierka súťaže je 31. mája 2018 (dovtedy jednotlivé MAS odošlú svoje vybrané fotografie). Verejnosť bude môcť za jednotlivé fotografie hlasovať do 6. júla 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM