Erik Bojničan Šport

HC Štart Nové Zámky vs. Sporta Hlohovec: Pozrite kto postupuje do play off

Na palubovke Nových Zámkov sa odohralo posledné kolo extraligovej nadstavby. O play off je definitívne rozhodnuté.

Ilustračný obrázok k článku HC Štart Nové Zámky vs. Sporta Hlohovec: Pozrite kto postupuje do play off
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

Záver extraligy v hádzanej priniesol nevídanú drámu. O konečnom druhom mieste v tabuľke sa mohlo rozhodnúť už v Topoľčanoch, kde čakal Hlohovec priamy súboj s domácimi. Keďže sa však oba celky museli po vyrovnanom zápase uspokojiť s remízou, bolo jasné, že sa rozhodne až v poslednom kole.

V záverečnom nadstavbovom dueli cestovali hlohovskí hádzanári do Nových Zámkov. V ich prvom spoločnom zápase v nadstavbe Hlohovčania Zámky porazili rozdielom triedy. V záverečnom dueli nadstavby sa však chceli Novozámčania revanšovať a predviedli bojovný výkon.

Už od úvodných minút predvádzali hráči Nových Zámkov dobrý výkon a podarilo sa im dostať do vedenia. Hráči Sporty však vedeli o čo sa hrá a nechceli dovoliť prekvapenie, tak dobrou hrou začali na súpera tlačiť. Doťahovanie oboch mužstiev trvalo celý prvý polčas. Pred polčasovou prestávkou však už bola Sporta v miernom vedení. Na tabuli svietilo skóre 17:19.

Aj v druhom polčase obe mužstvá predvádzali peknú hádzanú. Sporta si síce udržiavala vedenie, no Zámkom sa podarilo v určitej chvíli donútiť trénera Liptáka k zmene na brankárskom poste. V bránke Sporty si zachytali až traja brankári. Záver druhého dejstva už bol plne v réžii Hlohovčanov. Aj keď predviedli Zámky dobrý výkon na víťazstvo nad rozbehnutým Hlohovcom to nestačilo. Zápas skončil výhrou Sporty v pomere 35:29.

Hlohovská hádzaná má teda dôvod na oslavu. Extraligisti si prebojovali postup do semifinále z druhého miesta. V semifinále sa stretnú s Topoľčianskymi hádzanármi. V semifinále sa je určite na čo tešiť. Okrem majstra z Prešova, dokázali jedine Topoľčany obrať Sportu o víťazstvo v nadstavbe. Stalo sa tak pri remíze z predposledného kola. Aj v prvom spoločnom meraní síl Hlohovca a Topoľčian sa bojovalo o výsledok do poslednej minúty.

V druhom semifinále sa stretne obhajca titulu Tatran Prešov s Považskou Bystricou.

Prvé semifinálové zápasy sú na pláne už tento víkend.

Zdroj: www.sporta.sk

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM