Hokej

HC Nové Zámky odštartovali prípravu na ľade: Cieľom je postup do play-off

Hokejisti HC Nové Zámky odštartovali v pondelok spoločnú prípravu na ľade s 33 hráčmi. Do novej sezóny najvyššej súťaže pôjdu s cieľom postúpiť do play off.

Ilustračný obrázok k článku HC Nové Zámky odštartovali prípravu na ľade: Cieľom je postup do play-off
Foto: Anton Hrachovský

Hráči aj realizačný tím absolvovali v uplynulých dňoch nielen prípravu „na suchu,“ ale aj testovanie na COVID-19.

„Všetci hráči sa pri nástupe do prípravy preukázali negatívnym testom na koronavírus. Všetci sme sa dali otestovať a chvalabohu sú aj všetci v poriadku. Do prípravy dnes nastúpilo 33 hráčov, všetci sú na ľade. Prvý tréning sme začali od 17.00 h a zatiaľ je všetko v poriadku,“ povedal pre TASR riaditeľ novozámockého klubu Imre Valášek.

Tím prešiel počas leta viacerými zmenami. V novej sezóne ho povedú hlavný tréner Martin Hrnčár spoločne s asistentom Marekom Dubcom. Hrnčár nahradil Miroslava Mosnára, ktorý trénoval Novozámčanov v sezóne 2019/2020. Zmeny nastali aj v kádri, do tímu pribudlo viacero nových tvárí, zostali však aj známe mená. Nové Zámky sa budú v bránke spoliehať na dvojicu Christián Pavlas, Jakub Lackovič, do útoku prišli napríklad Fíni Janne Seppänen, Erik Embrich, Rasmus Hämäläinen či Kanaďan Max St-Cyr. V klube je dokopy osem legionárov, pričom do zápasu môžu nastúpiť maximálne siedmi. Zámky bojovali v uplynulej sezóne v nadstavbovej skupine o 7.-12. miesto a keď v marci prerušila ligu pandémia, už nemali šancu postúpiť do play off.

V nasledujúcom ročníku chcú skončiť oveľa lepšie: „Cieľ je jednoznačne ísť do play off.“

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Klub čaká úvodný prípravný duel o týždeň v utorok. Rozpis stretnutí im narušili opatrenia proti šíreniu pandémie, pre ktoré museli odrieknuť zápasy s UTE Budapešť a FTC Budapešť. Náhradou za zápas s FTC Budapešť je duel s HKM Zvolen 1. septembra. „Začíname s Topoľčanmi doma 25. augusta. O dva dni neskôr sme mali mať ďalší zápas s maďarským mužstvom, no vzhľadom na opatrenia, ktoré sa prijali, tak tam ešte riešime náhradný zápas,“ dodal Valášek.

Aktuálny káder HC MIKRON Nové Zámky:

Brankári: Christián Pavlas, Jakub Lackovič, Landon Trutt (skúška), Ján Kožiak (skúška)

Obrancovia: Marek Drtina, Samuel Fereta, Samuel Hain, Peter Ordzovenský, Peter Mikuš, Markus Västilä, Matúš Holenda, Michal Chatrnúch (skúška), Martin Šeliga (skúška)

Útočníci: Filip Bajtek, Juraj Jurík, Patrik Rogoň, Patrik Števuliak, Martin Andrisík, Janne Väyrynen, Richard Ondrušek, Samuel Zahradník, Branislav Fábry, Rasmus Hämäläinen, Erik Embrich, Janne Seppänen, Maxime St-Cyr, Petr Obdržálek, Andreas Štrauch, Marcel Holovič, Sebastián Slávik (skúška), Dávid Okoličány (skúška), Richard Nemec (skúška), Samuel Rehák (skúška)

Predbežný program prípravných zápasov:

  • 25. augusta, 18.30 h: HC Nové Zámky – HC Topoľčany
  • 1. septembra, 18.00 h: HKM Zvolen – HC Nové Zámky
  • 3. septembra, 18.00 h: HC Topoľčany – HC Nové Zámky

Kaufland Tipsport Cup

  • 8. septembra, 18.30 h: HC Nové Zámky – HK Nitra
  • 10. septembra, 17.00 h: HK Skalica – HC Nové Zámky
  • 15. septembra, 17.30 h: HC Nové Zámky – Slovan Bratislava

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM