Anton Hrachovský Krimi

Havária sanitky s pacientmi: Zranených previezli do novozámockej nemocnice

Posádka sanitky zažila krušné chvíle. Pri prevoze pacientov sa vozidlo ocitlo mimo cesty. Výsledkom je niekoľko zranených, ktorých previezli aj do nemocnice v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Havária sanitky s pacientmi: Zranených previezli do novozámockej nemocnice
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa hovorkyne Záchrannej zdravotnej služby v Komárne Jany Váňovej Peráčkovej sa vozidlo s pacientmi prevrátilo do priekopy. Po nehode na mieste zasahovali tri posádky ZZS, hasiči i policajti. Niektorých ľudí z havarovaného vozidla vytiahli okoloidúci svedkovia nehody. „Tvrdili, že ani jeden z pacientov v havarovanom vozidle DZS nebol pripútaný. Ostatných ľudí z posádky havarovaného vozidla vytiahli pracovníci ZZS. Tí, keď sa dozvedeli, že pacienti neboli pripútaní, usúdili, že táto nehoda dopadla ešte veľmi dobre na to, ako vyzerala,“ uviedla Váňová Peráčková. Posádky ZSS podľa vážnosti zranení jednotlivých pacientov porozvážali do nemocníc v Komárne a v Nových Zámkoch.

Podľa informácií hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej k dopravnej nehode došlo tak, že vodič vozidla dopravnej zdravotnej služby značky VW Transporter od obce Šrobárová smerom na obec Marcelová neprispôsobil rýchlosť jazdy stave a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. „Na zasneženej vozovke dostal s vozidlom šmyk, otočil sa o 180 stupňov a následne sa s vozidlom dostal mimo vozovku vpravo v smere svojej jazdy, kde ľavými kolesami narazil do priekopy. Následne sa vozidlo otočilo cez strechu a zostalo prevrátené na pravom boku v poli,“ dodala.

Poverený príslušník Policajného zboru Komárno dnes voči vodičovi začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin ublíženia na zdraví. Na havarovanom vozidle vznikla materiálna škoda vo výške približne 2500 eur, alkohol dychovou skúškou u vodiča zistený nebol.

Do Všeobecnej nemocnice (VN) v Komárne priviezli vodiča havarovaného vozidla aj so štyrmi pacientmi. „Dvaja z pacientov boli s ťažkými poraneniami ihneď prevezení do Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch, vodiča a dvoch pacientov s ľahkými poraneniami ošetrili v chirurgickej ambulancii VN v Komárne a následne ich poslali do domácej liečby,“ informovala tlačová hovorkyňa VN Komárno Marta Csergeová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM