Iné športy

Hádzanárska sezóna s rekordným počtom tímov: Zámky spoznali súpera 1. kola

Najvyššia hádzanárska súťaž odštartuje nový ročník s doteraz najvyšším počtom účastníkov. Pozrite si, s kým sa počas prvého kola stretnú Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárska sezóna s rekordným počtom tímov: Zámky spoznali súpera 1. kola
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Nový ročník Niké Handball extraligy (NHE) mužov sa začne prvý septembrový víkend 4. a 5. septembra. Úvodné kolo ponúkne, rovnako ako minulý rok, súboj úradujúceho majstra Tatrana Prešov s HK Košice.

Nováčik súťaže Záhoráci Stupava/Malacky sa predstaví na palubovke vicemajstra MŠK Považská Bystrica.

Niké Handball extraliga bude mať v sezóne 2021/2022 rekordný počet dvanásť účastníkov, doterajšie maximum bolo jedenásť tímov v ročníku 2013/2014, keď bol súčasťou ligy aj výber SR do 20 rokov. V porovnaní s vlaňajškom pribudli dva kluby, okrem Záhorákov aj HK Kúpele Bojnice.

V NHE pokračuje aj družstvo Košice Crows, ktoré vlani štartovalo na výnimku a teraz splnilo podmienky pre štart aj ohľadom mládežníckych družstiev.

Nabudení na reštart

„Je pozitívne, že tímy sú takpovediac nabudené na reštart, na účasť v extralige sa tešia aj obaja nováčikovia. Ich príchodom sa dá predpokladať, že súťaž bude ešte vyrovnanejšia ako doteraz. Podstatnou informáciou je, že z každého hracieho kola budú vďaka TV JOJ dva televízne prenosy, pre ktoré máme vyhradené časy v piatok od 17.00 do 19.30 h, resp. v nedeľu predpoludním. Zásluhou partnera Niké však budú streamované aj ostatné duely,“ uviedol riaditeľ súťaží Slovenského zväzu hádzanej Peter Brunovský.

Hrací systém NHE je v porovnaní s predchádzajúcou edíciou pozmenený. Základná časť bude pozostávať z 22 kôl (každý s každým doma – vonku), po ktorých bude opäť nasledovať nadstavba. Tucet účastníkov sa rozdelí na dve skupiny. Horná osmička začne už vyraďovaciu časť štvrťfinálovými súbojmi (1. – 8., 2. – 7., 3. – 6. a 4. – 5. tím po základnej časti), ktoré sa budú hrať na dve víťazstvá s tým, že prvý a prípadný tretí zápas bude u lepšie umiestneného družstva po základnej časti.

Prečítajte si tiež

Najlepšie kvarteto pokračuje klasickou vyraďovacou časťou o Pohár Antona Frola. Semifinále play- off (1. – 4., 2. – 3.) sa začne koncom apríla. Takisto ako finále aj o 3. miesto sa bude hrať na tri víťazstvá (prvé, tretie a prípadne piate u lepšie umiestneného po základnej časti).

Nový majster bude známy najneskôr 28. mája 2022.

Formát súťaže

Tímy, ktoré vypadnú vo štvrťfinále si predĺžia sezónu a budú bojovať o Ligový pohár, v ktorom sa rozhodne o konečnom umiestnení na 5. – 8. priečke (každý s každým doma – vonku, dovedna 6 kôl), pričom za umiestnenie v základnej časti získajú bonifikačné body (3 – 2 – 1 – 0).

Družstvá na 9.–12. priečke po základnej časti sa stretnú každý s každým doma – vonku (dovedna 6 kôl), tiež získajú na základe poradia v základnej časti bonifikáciu (3 – 2 – 1 – 0).

Vyžrebované dvojice 1. kola Niké Handball extraligy v hádzanej mužov 2021/2022 (termín: 4. septembra):

  • ŠKP Bratislava – HK Agro Topoľčany
  • HK Kúpele Bojnice – MHC Štart Nové Zámky
  • Tatran Prešov – HK Košice
  • MŠK Považská Bystrica – Záhoráci Stupava/Malacky
  • HC Sporta Hlohovec – Košice Crows
  • HKM Šaľa – HáO TJ Slovan Modra

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM