Viktória Botošová Rôzne

Grilovačky v plnom prúde: Toto sú TOP marinády podľa novozámockých fajnšmekerov!

Lúče slniečka v posledných dňoch až tak neprajú, no víkendy aj tak lákajú ugrilovať si najrôznejšie pochúťky pod holým nebom. My pre vás máme 5 tipov na marinádu, s ktorou budú vaše grilovačky nazabudnuteľné. Na svoje si prídu mäskoví, aj vegetariáni...

Ilustračný obrázok k článku Grilovačky v plnom prúde: Toto sú TOP marinády podľa novozámockých fajnšmekerov!
Zdroj: TASR

O tom, kde si môžete v Zámkoch užiť ničím nerušenú grilovačku, už viete. Tentokrát sme sa pozreli na vaše obľúbené marinády. Tak čo, ktoré sú vaše TOP?

Vínová marináda

Karol: Táto marináda sa hodí hlavne na divinu a hovädzinu. Marinádu pripravujeme doma z roztlačených strúčikov cesnaku, 5 polievkových lyžíc červeného vína a rovnakého množstva olivového oleja. Ďalej do nej ide kečup, worcesterská omáčka, oregano, tymian a rozmarín.

Jogurtová marináda

Lenka: Priznám sa, že v lete grilujeme na záhrade takmer každý víkend. Receptami na marinádu sa väčšinou inšpirujem na internete, ale túto mi poradila kamoška. Bola skvelá, vrelo odporúčam. Do marinády išel biely jogurt, v ktorom rozmiešame čierne korenie, karí korenie, mletú papriku, roztlačený cesnak, tymian a dochutíme soľou. Ľahká, svieža marináda skvelá na leto. Jahňacie alebo hydinové mäso, ktoré sa na marinádu hodí najlepšie, už nesolím, keďže marináda je slaná.

Medovo-pivová marináda

Jaro: Bravčovú krkovičku bez tejto marinády si už ani neviem predstaviť! Dôkladne premiešame med, ocot, svetlé pivo, mletý rozmarín a olej. Krkovičku nakrájame na plátky a vložíme do marinády. Necháme v nej mäso asi 2 hodiny. Potom už len grilujeme na rozpálenom grile.

Niečo pre vegetariánov

Karin: Už niekoľko rokov som vegetariánka. Grilujeme väčšinou cukety, papriky a paradajky, no táto marináda sa dá použiť prakticky na čokoľvek. Veľmi dobré sú aj šampiňóny. Do marinády ide ocot, roztlačený cesnak, rozmarín, provensálske korenie a pár kvapiek ochuteného olivového oleja. Napríklad taký, v ktorého fľaštičke sa lúhuje čili. Niekto zeleninu marinádou len potiera pred grilovaním, no ja ju nechávam v páci aj niekoľko hodín.

Barbecue

Peter: V miske zmiešam 10 lyžíc ostrého kečupu s jedným pohárom kolového nápoja, podľa tohto čo doma máte. Do tejto zmesi pridám 3 roztlačené strúčiky cesnaku, tabasco a už len osolím a okorením. Marináda sa hodí na rebierka a kuracie krídelká. Ničoho sa nebojte, len vyskúšajte!

Foto: ilustračné

Miesta v Zámkoch, kam si je ísť radosť opekať :)
11
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM