Anton Hrachovský Hokej

Gólman Košarišťan posilnil konkurenciu: Zo Zámkov sa sťahuje na východ Slovenska, VIDEO

Brankár, ktorý hájil farby Nových Zámkov, sa upísal konkurenčnému tímu. Nie je však jediným mužom v maske, ktorého kariéra nabrala tento smer.

Zdroj: Dnes24.sk

Tím „oceliarov“ z Košíc posilnil dnes už bývalý brankár Nových Zámkov Andrej Košarišťan. Informoval o tom košický klub na svojom webe.

Zo Zámkov do Košíc

„Rokovania neboli dlhé, s vedením klubu sme komunikovali krátko. Ponuku z Košíc som uvítal, bola veľmi dobrá a jednanie zo strany Košíc bolo veľmi korektné. Dá sa povedať, že to bolo bezproblémové a rýchle. Pre mňa osobne je to posun v kariére, Košice sú top klub na Slovensku, dúfam, že mi to tento presun pomôže v ďalšom raste,“ povedal Košarišťan pre klubový stránku HC Košice.

Andrej Košarišťan je už tretím gólmanom, ktorý vymenil pôsobisko v Nových Zámkoch za Košice. Pred ním tak urobili Stanislav Škorvánek i švédsky brankár Joakim Lundström.

Po sezóne 2017/2018 tak spravil aj Matúš Nagy, ten bol však súčasťou novozámockej rezervy.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Ponuka prestupu do Košíc prišla pre Košarišťana po z pohľadu čísel vynikajúcej sezóne. V drese Nových Zámkov bol dlho neohrozenou oporou tímu, v 49 zápasoch zaznamenal úspešnosť zásahov na úrovni 93,28 %, v priemere inkasoval 2,25 gólu na zápas, vychytal 25 výhier, pripísal si dve asistencie a šesťkrát udržal čisté konto. Prvýkrát opustil bránu až 4. januára, keď ho v domácom zápase proti Zvolenu striedal Matej Kristín.

Okrem toho sa pozrel aj do seniorskej reprezentácie, za ktorú odchytal zápasy na troch turnajoch. V novembri sa predstavil na Nemeckom pohári, v decembri absolvoval Švajčiarsky pohár a začiatkom februára sa predstavil na domácom Kaufland Cupe.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Andrej Košarišťan (MHC Nové Zámky) v drese slovenskej reprezentácie
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM