Anton Hrachovský Futbal

Futbalová sezóna skončila: Zámčania zabrali v poslednom kole a lúčia sa výhrou

Sezóna 2017/2018 je už minulosťou aj v prípade treťoligového futbalu. Novozámčania ukázali svoju silu aj v poslednom zápase, keď si poradili s tabuľkovým susedom.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová sezóna skončila: Zámčania zabrali v poslednom kole a lúčia sa výhrou
Foto: Anton Hrachovský

Po vzore futbalových líg po celej Európe, aj slovenská tretia najvyššia súťaž dopísala počas uplynulého víkendu sezónu 2017/2018. V jej západnej vetve, kde pôsobia aj Nové Zámky, sa odohralo celkovo 34 súťažných kôl, víťaz získal právo postupu do II. ligy. Z triumfu sa nakoniec radujú futbalisti FK Dubnica, druhé skončili Borčice a tretie, len o skóre, FKM Nové Zámky.

Vynikajúca sezóna

V poslednom ligovom kole privítali naši futbalisti hráčov Borčíc, ktorým už aj pred stretnutím patrila druhá priečka. Hostia sa ujali aj vedenia, no na Slávikov gól stihol ešte do prestávky odpovedať skúsený matador Ľuboš Hanzel. V druhom dejstve si pripísal gól aj domáci mladík András Király a hráči FKM tak zakončili sezónu víťazstvom na domácej pôde.

Práve Novozámčania museli aj pre menej zainteresovaného diváka pripomínať oživenie. Z 34 duelov vydolovali 71 bodov a len kvôli horšiemu skóre skončili nakoniec tretí. Na bilancii 22 výhier, 5 remíz a 7 prehier sa podieľali 58 strelenými gólmi, inkasovali 31-krát. Takto pred rokom bola bilancia tímu výrazne horšia, z 36 duelov vybojovali vtedy naši futbalisti len 44 bodov (14. miesto).

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Najlepším strelcom tímu sa s 15 zásahmi stal legionár Patrick Kingambo Body, ten však niekoľko kôl pred koncom ročníka opustil rady klubu.

Po májovej výhre so Šaľou doplnilo tím hneď niekoľko dorastencov. Stalo sa tak práve kvôli odchodu viacerých hráčov pre interné problémy klubu. Medzi novicmi sa ocitol i 18-ročný útočník András Király, ktorý stihol v necelých štyroch dueloch streliť dva góly, vrátane víťazného proti Borčiciam.

FKM Nové Zámky – TJ ISKRA Borčice 2:1 (1:1)

Góly: 34. Hanzel, 68. Király – 15. Slávik

Zostava FKM Nové Zámky:
Strelčík – Ešek (K), Hanzel, Piskla, Szénási, Obert, Kaman, P. Horáček, Švajda (61. Belokostol­ský), E. Horáček, Király (71. Szitás)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM