Anton Hrachovský Futbal

Futbalisti budú mať dôstojnejšie podmienky: Klub uspel so žiadosťou o dotáciu

Mladí futbalisti v Nových Zámkoch majú dôvod na radosť. Klub získal dotáciu na rekonštrukciu časti zázemia na štadióne na Sihoti.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti budú mať dôstojnejšie podmienky: Klub uspel so žiadosťou o dotáciu
Zdroj: Dnes24.sk

Úspešná výzva

V januári 2017 vyhlásil slovenský futbalový zväz výzvu na predkladanie žiadostí, resp.projektov na získanie finančnej podpory rekonštrukcie štadiónov. Chopil sa jej aj tunajší futbalový klub FKM Nové Zámky.

Momentálne hráva väčšina mládežníckych výberov práve na Sihoti. Prvým krokom ku skultúrneniu prostredia by mohla byť rekonštrukcia hráčskych šatní a sociálnych zariadení.

Nové šatne a sociálne zariadenia

„Vybudovanie nových šatní na štadióne Sihoť pre mládežnícky futbalistov FKM bude čoskoro realitou. V spolupráci s mestom Nové Zámky ako žiadateľom sme sa výraznou mierou spolupodieľali na vypracovaní projektu vybudovania nových šatní a sociálnych zariadení na štadióne Sihoť prostredníctvom tzv. kontajnerového systému,“ uvádza futbalový klub na svojej webovej stránke.

Novozámčania získali sumu 50-tisíc eur, čo je možné maximum pri tejto výzve. Celkovo bolo prerozdelených 2,8 milióna eur.

Zoznam úspešných žiadateľov a rozdelenie finančných príspevkov v 1. etape si môžete pozrieť na webe Slovenského futbalového zväzu.

Zoznam úspešných žiadateľov z okresu Nové Zámky:

žiadateľ získaná suma
obec Tvrdošovce 10-tisíc eur
MŠO Štúrovo 10-tisíc eur
obec Bánov 10-tisíc eur
mesto Nové Zámky 50-tisíc eur
ŠK Šurany 20-tisíc eur

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM