Anton Hrachovský Šport

FOTO: Zámčania so zlatom zo Švajčiarska: V malebnom prostredí vyhrali dva tituly

Koncom leta sa vo Švajčiarsku konal prvý ročník hokejbalového Alpského turnaja, aj za účasti Nových Zámkov. Pozrite si fotografie z malebného prostredia, kde sa turnaj odohrával.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zámčania so zlatom zo Švajčiarska: V malebnom prostredí vyhrali dva tituly
12
Galéria
Zdroj: Facebook Sierre Lions

V závere augusta sa dva hokejbalové výbery z Nových Zámkov predstavili na prvom ročníku alpského turnaja ´Tournoi international des Alpes Sierre 2017´, ktorý sa odohrával v malebnom prostredí švajčiarskeho mestečka Sierre.

Zlato z turnaja vo Švajčiarsku

Turnaja sa zúčastnili tímy prevažne zo švajčiarskej najvyššej súťaže NLA. Celky zo Sierre Lions, Martigny, La Chaux de Fonds, Switzerland U18 ´bieli´, Switzerland U18 ´červení´ doplnili dva výbery Nových Zámkov – juniorský i seniorský. „Bola to zároveň aj príprava pre mladých juniorov na blížiacie sa Majtrovstvá sveta juniorov v hokejbale v Kanade,“ vysvetlil jeden z hráčov Mário Paulík, Novozámčan, ktorý už onedlho začne svoju štvrtú sezónu vo Švajčiarsku.

„Nakoľko ja som z Nových Zámkov, tak som sa opýtal bývalých spoluhráčov či už s hokeja alebo hokejbalu, či by nemali záujem si príst zahrať sem k nám turnaj, ktorý organizujeme prvý rok a chceme z neho spraviť tradíciu. Tak prišlo sedem chalanov z Nových Zámkov plus ja. Tomáš Dubnický bol už u mňa, čiže dokopy nás bolo deväť chalanov zo Zámkov a doplnili sme sa práve Slovákmi a jedným Čechom, čo tu vo Švajčiarsku hrajú ligu,“ ozrejmil Mário Paulík, ako tento turnaj vznikol. V drese Nových Zámkov sa predstavil i hokejista Richard Mráz, známy z pôsobenia v Slovane Bratislava či slovenskej hokejovej (i hokejbalovej) reprezentácie.

Výsledky Zámčanov na turnaji v Sierre

Výsledky HBK Nové Zámky v kategórii ´profi´:

Základná skupina: HBK Nové Zámky – SHC Martigny 4:3 sn, HBK Nové Zámky – Švajčiarsko U18 3:0
Semifinále: HBK Nové Zámky – Chaux de Fonds 3:2
Finále: HBK Nové Zámky – Sierre Lions 2:1 sn

HBK Nové Zámky: Tomáš Dubnický – Petar Caglevič, Boris Balla, Dominik Frkáň Michal Korenko, Lukáš Hudeček, Marek Váczlav – Richard Mráz, Matúš Lipták, Tomáš Hlavačka, Richard Zrník, Jakub Šibík, Jozef Rexa, Martin Varga, Mário Paulík, Richard Konc

Poradca pri výbere posíl

Vo švajčiarskej lige hrá momentálne šesť slovenských hráčov, ktorí v nej majú odohranú aspoň jednu sezónu. Na nový ročník prichádzajú ďalší dvaja – medzi nimi i Novozámčan. Paulíkove Sierre Lions posilní i jeho bývalý spoluhráč, brankár Tomáš Dubnický. Ten mimochodom kryl novozámockú bránu na spomínanom turnaji vo Švačiarsku. V jeho príchode má prsty práve Mário Paulík.

„Tomášov prestup som organizoval ja, nakoľko ja tu mám dobre meno a klub mi dal po druhýkrát dôveru pri hľadaní nového zahraničného hráča. Rovnako to bolo v prípade Matúša Liptáka z Popradu, ktorý predtým hral na Slovensku extraligu hokejbalu v Kežmarku. Rovnako klub na mňa nechal aj príchod brankára, keďže jeden sa nám vážne zranil a druhý skončil,“ opísal svoje ´realizačné´ skúsenosti mladý Novozámčan.

Foto: Facebook Sierre Lions

Novozámčania víťazmi hokejbalového turnaja vo Švajčiarsku
12
Galéria
Zdroj: Facebook Sierre Lions
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM