Anton Hrachovský Správy

FOTO, Psovodi zo Zámkov na výcviku v Prahe: Zúčastnili sa nadnárodného podujatia

Mestskí policajti z Nových Zámkov sa zúčastnili medzinárodného cvičenia. Pozvali ich kolegovia zo susedných Čiech.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Psovodi zo Zámkov na výcviku v Prahe: Zúčastnili sa nadnárodného podujatia
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nové Zámky

Pri príležitosti 100. výročia vzniku ČSR prijali policajní psovodi z Mestskej polície v Nových Zámkov pozvanie od svojich kolegov z Prahy. V dňoch 30. - 31. októbra sa v hlavnom meste Českej republiky konalo medzinárodné kynologické cvičenie ozbrojených zložiek.

Novozámčania na medzinárodnom cvičení

Mestskú políciu Nové Zámky zastupovali v Prahe so svojimi služobnými psami policajti Miloš Štrba a Tomáš Černák. Spolu s ďalšími účastníkmi prešli na cvičení viacerými školeniami.

Pripravovali sa tak na prípadný zásah pri rôznych okolnostiach. Od poskytnutia prvej pomoci cez postup a taktiku zákrokov pri hromadných nešťastiach, taktiku vniknutia do budovy v ktorej sa nachádzajú ozbrojení páchatelia, taktiku zákroku pri výtržnostiach ale aj pri teroristickom útoku na diskotéke a v autobuse.

Na cvičení sa okrem nich zúčastnili aj ich kolegovia z mestskej polície v Prahe, Vojenskej policie ČR a tiež inštruktori a pozorovatelia z Francúzka.

„Naši psovodi cvičili svojich štvornohých kolegov na veľmi skúsených a šikovných figurantoch v takzvanom mondio ringu, kde sa figurant snaží uhnúť psovi tesne pred zákusom. Vyhľadávali a označovali páchateľa v nepriehľadnom, zalesnenom teréne. Prevádzali služobný zákrok v autobuse plnom ľudí, či zneškodňovali páchateľa s blokovacím košom,“ vysvetlil náčelník Mestskej polície v Nových Zámkoch Jozef Tököly.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Novozámockí psovodi sa zúčastnili cvičenia v Prahe
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM