Anton Hrachovský Hokej

FOTO: Novozámčania bez streleného gólu, tri body putujú do Košíc

Novozámčania privítali v zápase 26. tipsportligového kola hráčov Košíc. Tí si z Nových Zámkov odniesli všetky tri body. Pozrite si fotogalériu zo zápasu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Novozámčania bez streleného gólu, tri body putujú do Košíc
13
Galéria
Foto: Geleta Zsolt

Úvodnú šancu mal na hokejkách druhý košický útok, ale puk si nakoniec v skrumáži nenašiel cestu za bránkovú čiaru. Na druhej strane Jurík šikovne tečoval Hatalovu strelu, no jeho pokus skončil len na Habalovom betóne. Domácich mohli poslať do vedenia Rogoň i Nejezchleb, obaja však svoje príležitosti spomedzi kruhov spálili. Pri pokuse o prvý gól neuspela ani štvrtá košická formácia vedená Klímom. Následne vo vlastnom oslabení unikli domáci Jurík so Štrauchom, no druhý menovaný po výmene puku so spoluhráčom pálil len do Habalovho betónu.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V 24. minúte sa dostal do brejku Zbořil, ale Habal bol pozorný a Rogoň poslal v presilovke puk len do súperovho brankára. Rovnako pochodil i Urban a tak sa dostali k slovu Košičania – počas presilovky sa po Ignatuškinovej asistencii presadil Suja. V druhej tretine hrali Novozámčania štyri presilové hry, no nevyťažili z nich ani gól.

V treťom dejstve gólových príležitostí ubudlo a so streleckými pokusmi si gólmani na oboch stranách bez väčších problémov poradili. V 50. minúte narazil hosťujúci Hričina na mantinel Kudlu a Novozámčania tak dostali ďalšiu možnosť početnej výhody. Navyše košický útočník bol už ako druhý z hosťujúceho tímu ´ocenený´ 10-minútovým osobným trestom. Už za rovnovážneho stavu skúšali nacvičený signál Kudla s Urbanom, ale Habal bol na mieste. 100 sekúnd pred koncom sa domáci odhodlali k hre bez brankára, čo využil kapitán východniarov Nagy.

MHC Nové Zámky – HC Košice 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 29. Suja (Ignatuškin), 60. Nagy (Suja)

Rozhodovali: Daniel Konc st., Jonák, Šefčík, Synek, vylúčení: 2:6 na 2 minúty, navyše Koch (Košice) 10 min. za narazenie na mantinel, Hričina (Košice) 10 min. za narazenie na mantinel, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, strely: 43:31, diváci: 1435

Zostavy:

MHC Mikron Nové Zámky:
Košarišťan – Andersons, Kudla, Hain, Henderson, Ordzovenský, Novák, Hatala – Bajtek, Urban, Štrauch – Rogoň, Zbořil, Jurík – Ondrušek, Jakúbek, Nejezchleb – Fábry, Slávik

HC Košice:
Habal – Šedivý, Pretnar, Dudáš, McDowell, Pulli, Čížek, Koch, Krajňák – Nagy, Brophey, Spilár – Suja, Ignatuškin, Vrábeľ – Šoltés, Galamboš, Netík – Žitný, Klíma, Hričina

Ohlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov
Samozrejme, s výsledkom nie sme spokojní, ale chalanom nemožno uprieť snahu, bojovnosť a chcenie. No hrať proti Košiciam na tri päťky a v takom zápasovom slede je veľmi náročné. V niektorých momentoch to bolo cítiť, hlavne v koncovke, agresivite a dohrávaní osobných súbojov. Potom nám už chýbali sily. Hrá sa na góly, gól sme nedali a tak nemôžme pomýšľať na výhru, i keď šancí sme mali strašne veľa. No riešili sme ich zle a preto sme prehrali. Je to škoda, na druhej strane máme možnosť otestovať si niektorých hráčov, ktorí by inak nemali taký priestor na ľade. Hrali s iných útokoch, takže aj to nám niečo ukáže.

Roman Šimíček, tréner Košíc
Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Pripravovali sme sa na to, no nebolo to z našej strany veľmi podarené stretnutie. Bolo to veľmi ťažké, obzvlášť v druhej tretine, keď sme sa nechali úplne zbytočne vylúčiť. No podržal nás brankár, ktorý nás držal celý zápas nad vodou. Asi jemu patrí najväčšia vďaka za to, že sme to dnes zvládli. Za tri body sme hrozne šťastní, pretože zo Zámkov sa body veľmi ľahko nenosia. Sme vešmi šťastní, že sa to podarilo a že to vyšlo nášmu gólmanovi.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Hráči MHC Nové Zámky privítali na domácom ľade Košičanov
13
Galéria
Foto: Geleta Zsolt
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM