Viktória Botošová Krimi

FOTO: Mačky zahynuli v plameňoch, napriek snahe hasičov sa nepodarilo zachrániť všetky

V ranných hodinách boli k útočisku Mačací raj privolaní novozámockí hasiči. Napriek snahe hasičov a pomoci policajtov, v ohni zahynulo niekoľko mačiek. Príčina vzniku požiaru je zatiaľ v štádiu vyšetrovania.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mačky zahynuli v plameňoch, napriek snahe hasičov sa nepodarilo zachrániť všetky
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu ráno boli k útočisku občianskeho združenia Mačací raj privolaní hasiči z Nových Zámkov. O prípade podal informácie Viliam Pánsky, z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre. „Dňa 10.januára 2015 krátko pred pol deviatou ráno boli hasiči z Nových Zámkov vyslaní k požiaru jednoduchej stavby na Komárňanskej ceste – oplotenej klietky,“ konštatuje Viliam Pánsky.

Uhynulo niekoľko mačiek bez domova

Na likvidáciu požiaru bolo vyslané 1 vozidlo so 4 hasičmi z hasičskej stanice Nové Zámky.

„Hasiči prišli na miesto do 5 minút a prieskumom zistili, že ide o požiar klietky o rozmeroch cca 10 × 4 m, v ktorej sa nachádzal drevený príbytok pre mačky a v ktorej bolo umiestnených cca 23 mačiek, z ktorých cca polovica zhorela,“uviedol Pánsky.

Podľa údajov na webe Mačacieho raju, tu malo útočisko 35 mačiek bez domova. V plameňoch uhynulo 14 mačičiek.

Pomáhali aj policajti

Pri príchode hasičov na miesto požiaru, sa tu už nachádzala podľa slov Pánskeho, hliadka polície, ktorá sa pokúšala požiar uhasiť pomocou záhradnej hadice. „Hasiči použili na likvidáciu vysokotlakový prúd, spotrebovali cca 1000 l vody. Celý zásah trval 1,5 hodiny,“ informoval Viliam Pánsky o priebehu zásahu.

Predbežná škoda bola podľa jeho ďalších slov, vyčíslená na 1500 eur a uchránené hodnoty na 1000 eur. „K zraneniu ani usmrteniu osôb nedošlo. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ dodal Pánsky.

Foto: Archív Hasičského a záchranného zboru

Novozámockí hasiči v akcii - Požiar Mačací raj
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM