Anton Hrachovský Hokej

FOTO: Hokejisti privítali fanúšikov autogramiádou a hladkým víťazstvom, Orbán ako Ibrahimovič

Zámčania si pripísali prvú výhru v sezóne. A čo má spoločné zámocký obranca Attila Orbán so Zlatanom Ibrahimovičom?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hokejisti privítali fanúšikov autogramiádou a hladkým víťazstvom, Orbán ako Ibrahimovič
12
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Autogramiáda a stretnutie s fanúšikmi

Vo štvrtok 10. augusta sa pred Zimným štadiónom v Nových Zámkoch konalo slávnostné otvorenie hokejovej sezóny 2017/2018. Program odštartoval už o 17:00 koncertom muzikanta Stana Laura, po ktorom predniesol svoj príhovor primátor mesta Otokar Klein. Medzitým hráči usilovne podpisovali fanúšikovské kartičky pre svojich priaznivcov. Svoje podpisy rozdala zhruba polovica tímu, tú druhú čakal úvodný zápas sezóny proti FTC Budapesť.

Ešte pred zápasom sa pred štadiónom podával guláš (pre prvých 300 fanúšikov so zakúpeným zápasovým lístkom zdarma) a po primátorovom príhovore vystúpila aj populárna maďarská skupina Irigy Hónaljmirigy.

Autogramiádu hráčov si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii nižšie.

Nová posila – Attila Orbán – Nebojí sa tvrdosti

Jednou z nových tvári v kádri trénera Mikeša je i maďarský reprezentačný obranca Attila Orbán (na snímke nižšie). Angažmán v Nových Zámkoch je jeho prvým mimo hraníc domoviny. Ako sa cítil po podpise zmluvy? ***„Vedel som, že táto liga je veľmi dobrá. Hovoril som s manažérom tímu aj trénerom a obaja ma tu chceli. Vedel som, že je to pre mňa veľká príležitosť,“ povedal Orbán.

V meste sa mu páči, pochvaľuje si najmä vzťah s fanúšikmi. „Zvyknem sa prejsť po meste a každý je tu veľmi priateľský. Veľa ľudí tu hovorí po maďarsky, takže aj toto sa mi páči. Aj v realizačnom tíme hovorí veľa ľudí po maďarsky a tiež sú veľmi priateľskí. Je to tu ako veľká rodina a som veľmi šťastný, že tu môžem hrať,“ pochvaľuje si angažmán v Nových Zámkoch maďarský bek.

„Áno, je to pre mňa po prvý raz, že pôsobím mimo Maďarska, takže je to pre mňa nová situácia. Teším sa. Prvé čo som urobil, bolo, že som googlil ´Érsekújvár´. Ale veľa fanúšikov mi píše aj na facebooku a komunikujeme aj takýmto spôsobom. Sú veľmi šťastní, že som sem prišiel a ja samozrejme tiež. Je to skvelé, pretože tunajší priaznivci sú veľmi dobrí. Od fanklubu som dokonca dostal aj vlastné tričko,“ s úsmevom vysvetlil priateľský obranca.

Podoba s Ibrahimovičom

Mimo klziska pôsobí veľmi priateľsky, inak to už je ľade. Na YouTube je viacero videí, ktoré dokazujú, že Orbán má rád tvrdú hru do tela a keď je treba, neváha zhodiť aj rukavice. „Áno, zvyčajne som taký ten bitkár, ale vždy je na prvom mieste vývoj samotného zápasu, body a tím. Zatiaľ neviem, čo povie tréner, či bude chcieť, aby som sa pobil, keď to bude treba. To je dobrá otázka. Ale som pripravený. Keď som mal šesť rokov, tak som sa začal venovať bojovým umeniam. Bitky na ľade mám rád. Vždy je však na prvom mieste tím, najprv chcem pomôcť gólmi a prihrávkami. Ale možno nadíde situácia, ktorá si bude vyžadovať zasiahnuť,“ povedal s úsmevom na tvári 27-ročný obranca. „Samozrejme, to je ono,“ dodal so smiechom na poznámku, o podobnosti so Zlatanom Ibrahimovičom. Švédska futbalová superhviezda je tiež známa tým, že sa v minulosti aktívne venovala bojovým umeniam.

Na snímke nižšie – obranca HC Nové Zámky Attila Orbán

Foto: Anton Hrachovský
Zahájenie hokejovej sezóny 2017/2018 v Nových Zámkoch
12
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM