Viktória Botošová Samospráva

Fontána na Hlavnom námestí odstavená: TU sú dôvody

Fontána na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch je odstavená. Čo je príčinou?

Ilustračný obrázok k článku Fontána na Hlavnom námestí odstavená: TU sú dôvody
Foto: Viktória Botošová

Podľa oficiálneho webu mesta Nové Zámky, bude z dôvodu havarijného stavu fontána na Hlavnom námestí až do doriešenia technických problémov mimo prevádzky. Celá statika fontány je totižto značne poškodená.

„Mramorový obklad je popraskaný a prepadnutý na viacerých miestach okolo kocky, bočné mramorové tabule odstávajú od základov, izolácia je poškodená pod samotnou fontánou čo zapríčiňuje únik vody z fontány mimo nej čo si okrem nákladov na pohon čerpadla elektrickou energiou, vyvoláva aj náklady na uniknutú vodu, ktorú odhadujeme cca 1 m3/denne,“ uvádza sa na webe mesta Nové Zámky.

Ako sa pokračuje na stránke mesta, samotné prevádzkovanie tejto fontány si okrem bežnej údržby a dennej obsluhy, vyžaduje aj ďalšie vyvolané náklady na opravu a údržbu z titulu zlého stavu fontány a príslušenstva. „Tento stav ohrozuje aj elektrickú časť výbavy fontány a okrem vzniku rizika jeho skratovania, táto časť v dôsledku vlhkosti a úniku vody je nadmerne opotrebovaná a skorodovaná,“ informovalo naše mesto.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné
Zdroj: Oficiálne stránky mesta Nové Zámky

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM