Anton Hrachovský Kultúra

Folklór je stále v móde: Novozámocký Matičiarik rozširuje svoje rady

Matičiarik je jedným z najznámejších detských folklórnych súborov. Teraz majú aj vaše deti možnosť stať sa členom tejto tanečnej a spevavej rodinky.

Ilustračný obrázok k článku Folklór je stále v móde: Novozámocký Matičiarik rozširuje svoje rady
Foto: Anton Hrachovský

Novozámocký detský a mládežnícky folklórny súbor Matičiarik vznikol ešte v roku 1993. Pôsobia v ňom deti vo veku od štyroch do osemnástich rokov a skladá sa z malej, strednej a veľkej skupiny a hudobnej kapely. Súbor vedie Jana Garajová, ktorá je nositeľom Ceny Pro Urbe a Ceny primátora Mesta Nové Zámky a pracuje pri Miestnom odbore Matice slovenskej v Nových Zámkoch.

„Cieľom súboru je rozširovať krásu slovenského ľudového folklóru a v deťoch vytvárať vzťah k ľudovým tradíciám,“ uvádza sa na webe Matičiariku.

V roku 2014 získal súbor Cenu primátora mesta Nové Zámky ako prejav uznania a vďaky za zachovanie ľudovej kultúry a šírenie dobrého mena nášho mesta doma i v zahraničí.

Aj vaše ratolesti sa teraz môžu stať jeho súčasťou a reprezentovať tak slovenskú ľudovú tvorbu. Zápis do súboru sa bude konať v budove MO Matice slovenskej, na Nábrežnej 24 v Nových Zámkoch.

Termín zápisu do Matičiariku je stanovený na 5. a 7. septembra 2016 od 16:30 do 18:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM