Anton Hrachovský Kultúra

Filmy pod holým nebom: Leto v Zámkoch osvieži aj tento rok Bažant Kinematograf

Aj v roku 2018 navštívi Nové Zámky špeciálny autobus. Obyvateľom prinesie niekoľko filmových zážitkov pod holým nebom.

Ilustračný obrázok k článku Filmy pod holým nebom: Leto v Zámkoch osvieži aj tento rok Bažant Kinematograf
Zdroj: Dnes24.sk

V Nových Zámkoch sa aj v roku 2018 rozloží na niekoľko dní Bažant Kinematograf. Štýlový retroautobus prinesie na Hlavné námestie v našom meste štyri filmové večery. Filmové autobusy sa vydali na cestu po Slovensku už 1. júla. Kinematograf navštívi spolu 29 miest, medzi nimi aj Nové Zámky.

V termíne od 26. do 29. augusta (od nedele do stredy) si tak Novozámčania užijú kino pod hviezdnou oblohou a filmy s hviezdnym obsadením. Jeho 16. ročník ponúkne príjemnú zmes veselších a vážnych tém, vystavaný je hlavne z filmových diel, pod ktoré sa podpísali českí a slovenskí filmoví tvorcovia. Začiatky filmov sú naplánované na 20:30 a celé podujatie je zadarmo.

Bažant Kinematograf 2018 v Nových zámkoch

  • 26. august – Po strništi bos
  • 27. august – Backstage
  • 28. august – Otcova Volga
  • 29. august – Prezident Blaník

Česko-slovensko-dánska snímka Po strništi bos v réžii oscarového Jana Svěráka rozpovie príbeh mladého chlapca, ktorého rodina sa presťahuje z Prahy na vidiek. V prostredí, kde doteraz trávil len prázdniny, sa stáva jeho životný priestor a v miestnej partii chlapcov musí obhájiť svoje miesto.

Počas druhého večera čaká na divákov tohtoročný tanečno-hudobný film Backstage. Česko-slovenská koprodukcia predstavuje dynamickú lovestory plnú tanca a hudby. Zamilovaná dvojica sa prepracuje z karavanu až do zákulisia veľkej televíznej šou, čo si samozrejme vyžiada svoje obete.

Príbeh ovdovenej ženy Evy, ktorá sa so svojou dcérou vyberie na cestu starou Volgou po svojom mužovi, prináša česká dráma s komediálnymi prvkami Otcova volga. Stará kresba im totiž napovie, že okrem dcéry Terezy mal Evin manžel i nemanželské­ho syna.

Česká komédia Prezident Blaník od režiséra Marka Najbrta nadväzuje na seriál Kancelář Blaník. Hlavný hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskú kandidatúru. V kampani sľúbil napríklad maslo a líthium pre každú rodinu alebo korupciu dostupnú pre všetkých. Problém príde, keď 100-tisíc kandidátskych podpisov, ktoré vyzbieral, nedoručil jeho asistent Žížala na ministerstvo vnútra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM