Viktória Botošová Kultúra

Filmoví nadšenci majú dôvod na radosť: Modernizácia sedačiek v kine a nielen to!

Konečne! Starým sedačkám v Kine Mier odzvonilo. Dočkali sme sa modernizácia sedačiek a nie len toho. Čo všetko opravia?

Ilustračný obrázok k článku Filmoví nadšenci majú dôvod na radosť: Modernizácia sedačiek v kine a nielen to!
Zdroj: TASR

Kino Mier v Nových Zámkoch v mesiaci Jún 2015 nepremieta z dôvodu rekonštrukcie kinosály. Po digitalizácia kina pred pár rokmi prišiel rad aj na sedačky a iné zmeny. Nejeden Novozámčan sa už posťažoval na staršie a nepohodlné sedenie v našom kine. Dočkali sme sa však zmeny. V tejto súvislosti nás informovala Petronela Bernáth z Mestského úradu Nové Zámky.

Rekonštrukcia prebieha v mesiaci jún. „Keďže na modernizáciu sedenia – výmenu stoličiek sa podarilo získať finančný príspevok z audiovizuálneho fondu, podľa zmluvy musia byť práce ukončené do konca mesiaca,“ vysvetlila Petronela Bernáth.

Meniť sa bude viacero vecí. „Vykonáva sa kompletná výmena sedadiel a podlahovej krytiny v sále, pri tejto príležitosti sa vyčistia aj obklady stien premietacej sály, rekonštruuje a vyčistí sa vzduchotechnika a rozvodná elektrická skriňa. Máme v pláne skultúrniť a zmeniť vzhľad vestibulu kina, hlavne čo sa týka šatní a bufetových priestorov,“ uviedla.

Ako pokračuje, určite by bolo potrebné rekonštruovať budovu aj zvonka, vymeniť dvere a zatepliť obvodové múry a tiež revitalizovať chodníky a priestory okolo kina, aby aj vzhľadom pripomínalo kultúrnu ustanovizeň.

„Žiaľ sme limitovaní objemom finančných prostriedkov, preto sa musíme snažiť získať na tieto účely prostriedky z fondov a grantov,“ povedala Bernáth.

Opýtali sme sa aj na otázku, ktorá určite zaujíma každého návštevníka kina. Odrazí sa táto rekonštrukcia na cenách lístkov? „Určite nie, nakoľko výšku vstupného určujú filmové distribučné spoločnosti,“do­dala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM