Anton Hrachovský Kultúra

Festival palaciniek sa vracia: V Šuranoch sa bude súťažiť v ich príprave i jedení

Milovníci sladkého sa čochvíľa stretnú v Šuranoch na Palacinkafeste. Súťažiť sa nebude len v príprave ale aj jedení palaciniek.

Ilustračný obrázok k článku Festival palaciniek sa vracia: V Šuranoch sa bude súťažiť v ich príprave i jedení
Zdroj: TASR

V mestečku kúsok od Nových Zámkov sa totiž uskutoční ´3. ročník gastrosúťaže Palacinka fest´, ktorý na 15. novembra (18:00) zorganizovalo Mestské kultúrne stredisko Šurany v spolupráci so SOU gastronómie a služieb. O atmosféru sa postará aj hudobná skupina Len Tak.

Súťaž vo výrobe palaciniek

Súťaž je určená pre mládež a dospelých, ktorí si chcú vyskúšať svoje kulinárske zručnosti. Vo výrobe palaciniek si tak zmerajú sily nielen cukrári a kuchári ale aj nadšenci pečenia.

Podľa organizátorky Renáty Kozlíkovej je k 2. novembru prihlásených 7 družstiev. Stále sa však možno do tejto súťaže zaregistrovať. Záujemcovia tak môžu urobiť do 7. novembra emailom na adrese spol.hala.surany@gmail.sk alebo telefonicky na čísle 0903 604 099.

Palacinkožrút

Súťažiť sa bude v dvojčlenných družstvách, súťažiaci nemusia byť vyučenými v odbore. Hodnotiť sa bude samozrejme hlavne chuť palaciniek, no aj ich kreatívne prevedenie. O víťazoch rozhodne porota, no i samotní návštevníci.

Ani tento rok nebude chýbať súťaž v jedení palaciniek. Po prvý raz sa stala súčasťou festivalu v roku 2017, keď o titul najväčšieho ´Palacinkožrúta´ bojovali traja súťažiaci. Ich úlohou bolo čo najrýchlejšie zjesť šesť bohato obložených palaciniek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM